Antena Meniu Search
x

IMPRESIONANT! Cum arată noul COMPLEX TURISTIC pe care Dubaiul îl va construi pe două insule artificiale, lângă celebrul Burj Al Arab (FOTO&VIDEO)

Un nou complex turistic va fi construit lângă deja celebrul hotel de lux Burj Al Arab, noul proiect fiind unul de proporţii impresionante, valoarea acestuia fiind estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Un nou complex turistic va fi construit lângă deja celebrul hotel de lux Burj Al Arab, noul proiect fiind unul de proporţii impresionante, valoarea acestuia fiind estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Complexul, numit Marsa Al Arab, va fi format din două insule artificiale şi va avea o suprafaţă de 4 milioane de metri pătraţi. Una dintre insule va fi dedicată divertismentului şi turismului de familie, iar cealaltă va include vile de lux şi un port privat.

Acestea este cel mai recent proiect anunţat de emirat, care vrea să atragă 20 de milioane de vizitatori pe an până în 2020, când Dubaiul va găzdui expoziţia World Expo 2020.

Marsa Al Arab va avea 140 de vile, un port, un parc acvatic şi un teatru cu o capacitate de 1.700 de spectatori, unde Cirque du Soleil va putea avea spectacole, potrivit presei locale. 

Marsa Al Arab va adăuga 2,2 kilometri de plajă la ţărmul emiratului.

Lucrările de construcţie vor începe în iunie, urmând să fie finalizate la sfârşitul anului 2020. 

Agenţia nu a menţionat cum va fi finanţat proiectul.

Dubaiul este deja unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, chiar dacă hotelurile, mall-urile şi operatorul aerian Emirates au fost afectate de aprecierea dolarului, care face din emirat o destinaţie mai scumpă pentru mulâi vizitatori străini.

În primul trimestru, aproximativ 4,6 milioane de turişti au vizitat Dubaiul, în creştere cu 11% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecută, potrivit datelor Dubai Tourism.

Cea mai faimoasă insulă artificială din Dubai este Palm Jumeriah, unde se află mai multe hoteluri, vile şi apartamente. Construcţia altor insule a fost însă blocată sau restrânsă, după criza datoriilor din emirat din 2009.

Palm Jebel Ali, a cărei construcţie a început în 2002, nu a fost încă finalizată, în timp ce planurile pentru Palm Deira au fost modificate, pentru a crea un proiect mai mic, numit Deira Islands.

Un alt arhipelag artificial, The World, un lanţ de insule în forma continentelor lumii, a fost dezvoltat parţial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » IMPRESIONANT! Cum arată noul COMPLEX TURISTIC pe care Dubaiul îl va construi pe două insule artificiale, lângă celebrul Burj Al Arab (FOTO&VIDEO)