Ingredientul secret din murături! AŞA nu se mai înmoaie niciodată
Murăturile la borcan sunt iubite de toţi romanii. Legumele îşi păstrează vitaminele şi chiar dobândesc ceva mai multe proprietăţile curative, spun unii specialişti
Murăturile la borcan sunt iubite de toţi romanii. Legumele îşi păstrează vitaminele şi chiar dobândesc ceva mai multe proprietăţile curative, spun unii specialişti
Câte gospodine, atâtea reţete de murături, însă cea mai sănătoasă este fermentarea acido-lactică naturală, care presupune că fructele sau legumele să fie puse în apă cu sare. Microflora din ele transformă glucidele în substanţe biologic active, benefice pentru sănătate.
Murăturile sunt astfel, o sursă execlentă de vitamine şi acid lactic. Indiferent de combinaţiile de legume pe care le faceţi, condimentele precum muştarul, mărarul, usturoiul sau hreanul sunt obligatorii! Fiecare dintre aceste ingrediente vine cu propriile calităţi nutritive.
- Prima casă pe Lună. Un artist va trimite o locuinţă în miniatură, la bordul unei sonde japoneze
- Legătura lui David Schwimmer cu divorţul lui Rod Stewart. Actorul din Friends a povestit întâmplarea din...
- Un artist din Hunedoara, omagiu pentru Mihai Eminescu. A creat în zăpadă un portret al marelui poet
- Lovitură pentru fanii ciocolatei Dubai. Singurele produse care vor putea fi vândute sub această denumire
- Designerii Dolce & Gabbana aduc Sicilia în inima Parisului. Expoziţie cu peste 200 de obiecte vestimentare şi 300...
Vedeta cămării cu bunătăţi rămâne varza murată. Are atât de multe efecte sănătoase şi atâtea utilizări neaşteptate, încât nu v-aţi fi închipuit! Varza murată are chiar mai multă vitamina C decât o portocală şi este un aliat în tratarea infecţiilor respiratorii. Ajută la combaterea problemelor hepatice şi este bună pentru cei cu boli cardiovasculare.
În cazul hipertensivilor, varza trebuie spălată înainte că să îşi mai piardă din sare. Varza murată întăreşte sistemul nervos şi pe cel muscular şi îi ajută chiar şi pe diabetici. Mai mult, mestecarea unei cantităţi cât să încapă într-o linguriţă, de şase-opt ori pe zi, ar combate parodontoză, după cum susţin unii specialişti, scrie Libertatea.
Câteva ultime sfaturi! Folosiţi sare specială pentru murături, pentru că altfel se vor înmuia. Aveţi grijă că întotdeauna borcanul să se închidă etanş şi nu uitaţi să puneţi la loc legumele pe care le-aţi scos şi nu le-aţi consumat. Iar dacă suferiţi de anumite boli, întrebaţi înainte medicul dacă puteţi mânca sau nu legume murate! În rest, singurul sfat rămas este: să aveţi poftă!
CITEŞTE ŞI Mănânci VARZĂ MURATĂ? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰