Antena Meniu Search
x

Galerie foto Insulă izolată din Scoţia, scoasă la vânzare pentru cei care vor să scape de agitaţia vieţii de zi cu zi. Cât costă "regatul în miniatură"

Cine dorește să evadeze din cotidian și să se îndrepte spre o insulă izolată, fără alți locuitori, acum ar avea ocazia. Insula Barlocco din Scoția este scoasă la vânzare, la un preț de peste 190.000 de dolari, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 13:47

Situată chiar în largul coastei sudice a Scoției, insula Barlocco este scoasă la vânzare, la un preț de peste 150.000 de lire sterline (190.000 de dolari).

"Există încă un sentiment foarte romantic legat de a deține propria insulă privată scoțiană, unde poți scăpa de agitația vieții de zi cu zi și te poți bucura de pace și liniște în cel mai frumos peisaj din zonă", a declarat Aaron Edgar de la Galbraith Group, agentul care se ocupă de vânzare.

Cel mai apropiat oraș, la 10 km distanţă

Este puțin probabil ca cel care o va cumpăra să fie un navetist. Cel mai apropiat oraș se află la aproximativ șase mile distanță, iar cea mai apropiată gară este Dumfries, la o oră de mers cu autobuzul. Londra și Edinburgh se află la peste 350 și, respectiv, 100 de mile distanță.

Pe acelaşi subiect

Cu o iarbă verde luxuriantă și stânci care se întind până la mare, insula are o suprafață de aproximativ 25 de acri, dar nu există clădiri pe ea, ci doar un iaz de inundații care asigură apă pentru animale și animale sălbatice în lunile de iarnă.

Nimeni nu a solicitat vreodată permisiunea de a construi pe insulă, potrivit anunțului, așa că ar fi la latitudinea cumpărătorului să investigheze posibilitățile de dezvoltare cu autoritățile locale.

Insula este situată într-un sit de interes științific special

La mareea joasă, se poate ajunge pe insulă pe jos, cu tractorul sau cu quadbike. În ceea ce privește restul timpului, există o plajă de pietriș unde pot fi ancorate bărci - "baza perfectă pentru a explora insula, a lua parte la înot în apă rece... și a vă bucura de un picnic pe malul apei", a adăugat Edgar.

Este situată într-un sit de interes științific special - o zonă din Marea Britanie definită ca fiind de interes deosebit datorită speciilor rare de faună sau floră pe care le conține - și este un refugiu pentru toate tipurile de animale sălbatice, inclusiv pescăruși cu spatele negru și plante rare, cum ar fi lavanda de mare de stâncă și orhideea parfumată.

Agentul se așteaptă la mult interes pentru acest regat în miniatură. "Am fost martorii unei cereri puternice din partea unor unor doritori naționali și internaționali pentru insule private întregi, după ce ne-am ocupat de vânzarea mai multor insule din Scoția", a declarat Edgar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » Insulă izolată din Scoţia, scoasă la vânzare pentru cei care vor să scape de agitaţia vieţii de zi cu zi. Cât costă "regatul în miniatură"