Antena Meniu Search
x

Lui Ryan O’Neal, Oliver din "LOVE STORY", i-au murit două soții: una reală și una virtuală. VĂDUVIA - blestemul unui destin tragic

“Ce poţi spune despre o fată de 25 de ani care a murit?! Că era frumoasă? Că îi iubea pe cei de la The Beatles? Sau pe Bach? Că mă iubea pe mine?!”

"Ce poţi spune despre o fată de 25 de ani care a murit?! Că era frumoasă? Că îi iubea pe cei de la The Beatles? Sau pe Bach? Că mă iubea pe mine?!" este poate, chiar și după 45 de ani, expresia durerii absolute. Și așa cum durerea își are "punctul ei de fierbere", adică apogeul a ceea ce poate suporta un om, tot așa și dragostea își are o culme. Jenny și Oliver, protagoniștii filmului "Love Story",  le-au atins pe amândouă.

O poveste a unei iubiri memorabile, cum sunt cele de care auzim pretutindeni:  Romeo și Julieta, Tristan și Isolda, Marc Antoniu și Cleopatra. Pe care am vrea să le trăim și noi, oamenii de rând. Așa cum Flaubert a exprimat, vădit emoționat, "Madame Bovary c'est moi!" după ce și-a terminat romanul, tot așa fiecare fată s-a visat o Julietă, o Isoldă sau o Cleopatră după ce a auzit de aceste povești la care omenirea nu a renunțat de secole. Sau o Jenny. O Jenny iubită de Oliver, soțul ei, iubită atât de mult, încât inima a rămas ca o rană deschisă după moartea ei. 

Scriitorul Erigh Seagal și i-a imaginat pe cei doi în 1970 plini de viață și mereu hotărâți să înfrunte o lume întreagă pentru a-și trăi fericirea. La fel și regizorul Arthur Hiller.

Un Romeo și o Julieta moderni, el bogat, ea - săracă, iar în calea lor o cohoardă de prejudecăți, intoleranță și neacceptare. Însă nu acestea i-au separat, ba dimpotrivă, s-au transfigurat în catalizatorii unei pasiuni și mai arzătoare. Marele dușman a fost moartea, în fața căreia nu a mai contat că ei erau în sfârșit fericiți, că nu își puteau imagina existența unuia în lipsa celuilalt, că urmau să fie părinți.

Drama lui  Ryan O’Neal:  văduv în film, văduv în viața reală

Vă amintiți ultimele scene din filmul memorabil?

  • În "Love Story", 1970: Oliver o ține în brațe până când Jenny se stinge...   O dragoste regizată în cel mai mic detaliu care i-a făcut pe mulți spectatori să creadă că cei doi se iubesc cu adevărat. Protagonistul Ryan O’Neal (Oliver) însă nu a iubit-o în viața reală pe Ali MacGraw (Jenny), inima lui fiind dată frumoasei sale soții, Farrah Fawcett. 
  • Într-un spital din Los Angeles, 2009: actrița  Farrah Fawcett moare în brațele soțului ei, Ryan O’Neal. Ironia sorții face ca Farrah să moară în brațele soțului ei, Ryan, precum Jenny s-a stins îmbrățișată de Oliver în  "Love Story".  Neregizat!

Într-o biografie intitulată  "Both Of Us: My Life With Farrah", Ryan O’Neal a povestit cum soția lui, vedeta din "Charlie’s Angels", a fost diagnosticată cu cancer în 2006 şi s-a stins în 2009. I-a fost alături până în ultima clipă pe patul de moarte.

Actorul din  "Love Story", care suferă el însuşi de cancer la prostată, a mărturisit că a vrut să se căsătorească cu Farrah, în Spitalul St. John’s unde femeia era internată, însă preotul care a venit special pentru această ceremonie a fost nevoit, până la urmă, să-i oficieze actriţei slujba dinaintea morţii.  "După ce preotul a plecat, m-am aşezat lângă ea, mi-am lipit corpul de al ei, ca s-o încălzesc şi i-am luat mâna în mâna mea. Încă puteam să-i simt pulsul… I-am mângâiat mâna ore întregi. Inima ei refuza să se dea bătută. Eram singur cu iubita mea. Îi simţeam pulsul, dar era tot mai slab. Farrah încerca să-şi ia rămas-bun. Bătăile inimii i s-au încetinit, apoi au dispărut ", a povestit el printre lacrimi.

E doar povestea unui om în al cărui destin a existat o coincidență bizară: a trăit pe pământ ceea ce un regizor i-a hărăzit în filmul care l-a făcut celebru. Așa cum i s-a întâmplat și Barbarei Bel Gedds, Miss Ellie din "Dallas": atunci când, conform scenariului, personajul încerca să supraviețuiască unui cancer la sân, actrița a aflat că suferă de o formă avansată a acestei boli și a fost nevoită să facă o masectomie. Din păcate, dacă un actor se poate revolta în fața unui regizor, în fața lui Dumnezeu, orice formă de răsculare are efectul unei goarne găurite. Nu e auzită!

Pe 16 decembrie se împlinesc 45 de ani de la lansarea a ceea ce urma să devină un fenomen mondial: "Love Story"....

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Lui Ryan O’Neal, Oliver din "LOVE STORY", i-au murit două soții: una reală și una virtuală. VĂDUVIA - blestemul unui destin tragic