Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nici MEDICILOR nu le-a venit SĂ CREADĂ! Ce se întâmplă dacă mănânci două ouă fierte pe săptămână, timp de o lună

Lumea nu ştie asta. Ce se întâmplă dacă mănânci două ouă fierte pe săptămână, timp de o lună

de Redactia Observator

la 29.10.2015 , 20:13

Un aliment de care multe persoane se feresc, de teamă să nu se îngraşe sau să nu le crească nivelul colesterolului "rău" din cauza lui are, de fapt, o mulţime de efecte benefice asupra organismului.

Oul nici nu îngraşă, nici nu ne creşte colesterolul, spune nutriţionistul Mihaela Bilic. Acest aliment conţine mai multe substanţe care ne feresc de anxietate şi depresie, ajutându-ne să ne simţim veseli.

"Oul infuenţează în bine starea de bine. În gălbenuşul de ou există colina, o substanţă din grupul vitaminelor B. Colina este legată de activitatea vitaminelor B6 şi B12 şi este precursorul acetilcolinei, neurotransmiţătorul de bază al creierului. Un deficit de colină determină anxietate şi depresie, adică afectează major dispoziţia. Şi nu există o sursă alimentară mai bogată şi mai eficientă pentru colină decât gălbenuşul de ou", susţine Mihaela Bilic, citată de feminis.ro.

Articolul continuă după reclamă

Nutriţionistul ne recomandă să consumăm câte un ou fiert moale de două ori pe săptămână, timp de cel puţin câteva săptămâni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Nici MEDICILOR nu le-a venit SĂ CREADĂ! Ce se întâmplă dacă mănânci două ouă fierte pe săptămână, timp de o lună