Antena Meniu Search
x

Magazinele de lux în restaurante, noua modă. Un kilogram de carne poate costa şi 150 de lei

La restaurant, ca într-un magazin de lux. Sunt tot mai multe localuri în România care au construit o zonă specială pentru delicatese care sunt vândute clienţilor. În general, produse mai rare pe piaţa din România. Şi mult mai scumpe decât la supermarket.

Vezi și

La restaurant, ca într-un magazin de lux. Sunt tot mai multe localuri în România care au construit o zonă specială pentru delicatese care sunt vândute clienţilor. În general, produse mai rare pe piaţa din România. Şi mult mai scumpe decât la supermarket. Un kilogram de carne la magazinul din restaurant costă şi 150 de lei.

Dacă nu am vedea mesele frumos aranjate, am putea crede că suntem într-o băcănie. Pe rafturi, găsim tot felul de sosuri, paste şi dulciuri. Sunt delicatese pregătite de bucătarii din restaurant sau livrate special de partenerii din Italia. 

ANA - manager restaurant: Pe lângă astea sunt brânzeturile proaspete de la burratta, ricotta, până la brânzeturi maturate, în diverse grade de maturare. Avem foarte mulţi clienţi italieni şi avem foarte mulţi clienţi români care vor să se simtă ca în Italia, aşa cum s-au simţit în vacanţă 

Mulţi dintre clienţi îşi fac toate cumpărăturile în pauza de masă. Sau după cină. Conceptul de magazin în restaurant prinde tot mai mult avânt. Într-un alt restaurant din inima Capitalei, am cumpărat carne şi am primit bonus o reţetă.

Este vorba despre un antricot de vită maturat pentru 21 de zile, pe care eu vi-l recomand servit la 400 de grame, aşa cum îl servim şi în restaurant. Noi aici o să le tăiem şi o să le asezonăm cu un pic de sare, un pic de ierburi, iar acasă, pe o tigaie încinsă, îi dăm un pic de crustă, apoi îl băgăm la un cuptor, la 160 de grade, ne învaţă specialiştii.

O bucătărie rafinată înseamnă şi un alt preţ. Produsele vândute în restaurant sunt mai scumpe decât cele pe care le găsim în supermarket, însă şi calitatea este alta, susţin angajaţii. 

IOSIF STEFANESCU, chef: Pot alege dintr-o varietate de cărnuri maturate sau chiar nematurate, mai proaspete, avem clienţi care preferă şi acest gen. Avem clienţi care ne roagă să le rumenim puţin carnea şi o termină ei de făcut acasă, la o masă cu prietenii sau cu familia sau în preajma sărbătorilor. 

Un kilogram de carne cumpărată din restaurant costă cel puţin 150 de lei. Chelnerii le propun de fiecare dată clienţilor şi vinul potrivit. De obicei, în astfel de magazine se vând vinuri de colecţie ori sortimente rare. În medie, o sticlă costă 50 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Magazinele de lux în restaurante, noua modă. Un kilogram de carne poate costa şi 150 de lei