Antena Meniu Search
x

Mesaje și urări de Florii pentru catolici. Cum sărbătoresc pe data de 10 aprilie 2022

Duminica Floriilor pentru catolici 2022. Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile, zi care simbolizează intrarea lu Iisus Hristos în Ierusalim, după învierea lui Lazăr, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic. De asemenea, în această zi, mulţi români îşi sărbătoresc ziua numelui.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 08:22

Mesaje și urări de Florii pentru catolici - Shutterstock

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminica Floriilor. Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină fără dată exactă, celebrată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Sărbătoarea comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, în zilele dinaintea patimilor.

Urări de Florii la catolici

Creștinii catolici sărbătoresc duminică Floriile, ziua în care, în mod tradițional, persoanele cu nume de flori își aniversează onomastica. Cu această ocazie puteţi trimite un gând bun persoanelor dragi, persoanelor apropiate, indiferent dacă este ziua lor de nume sau nu. Iată câteva idei: 

Fie ca Sfânta Sărbătoare a Floriilor să vă hărăzească cele mai frumoase flori ale credinței, cu iertare, speranță și inimi curate, gata să primească mai apoi Sfânta Lumină!

Pe acelaşi subiect

Florii alese și zile senine, săptămâna patimilor să te țină în leagăn de flori și lumină curată Dumnezeiască!

Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea.

Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai.

Cum se sărbătoresc Floriile la catolici

Cu o săptămână înainte de patimile sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim pe un asin, înconjurat de cei 12 apostoli. Mulţimea l-a întâmpinat cu ramuri de finic şi cântări de bucurie şi au început să strige: „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului”.

Floriile deschid ciclul sărbătorilor de Paşte, care se încheie la Înălţarea Domnului. În ziua de Florii există obiceiul ca oamenii să meargă la Biserică având în mâini ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfinţite de către preot, obicei care aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulţime cu ramuri de măslin, crenguţe de palmier sau cu flori.

Ziua de Florii reprezintă şi începutul ultimei săptămâni a Postului Paştelui sau Săptămâna Patimilor. Din seara de duminică, bisericile încep slujbele speciale ale Săptămânii Mari, numite denii. În aceste slujbe pot fi regăsite toate momentele remarcabile din viaţa Mântuitorului, de la intrarea acestuia în Ierusalim şi până la Învierea Sa din morţi.

Ce nume se sărbatoresc de Florii

În Duminica Floriilor sunt sărbătoriţi românii care poartă nume de floare, ca de exemplu Camelia, Margareta, Violeta, Lăcrămioara, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Brânduşa sau, în cazul bărbaţilor, Viorel, Florin, Florian, Florentin, Florinel, Crina, Florin, Florina, Florica, Floricica, iar dacă doriţi să le transmiteţi un gând bun, dar nu aveţi inspiraţie, mai jos descoperiţi câteva idei de mesaje de Florii, sms-uri de Florii şi urări de Florii

Mesaje pentru catolicii care sărbătoresc Floriile pe 10 aprilie

Creștinii catolici sărbătoresc duminică, 10 aprilie, Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele. Dacă vreţi să trimiteţi un gând bun persoanelor dragi, în această zi, iată mai jos câteva idei de mesaje de florii:

Fie că toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi cât mai frumoasă!

Astăzi este ziua florilor și am rugat adierea vântului să îți dăruiască un buchet mare stropit cu acorduri muzicale și arome inspititoare. Îți doresc să ai parte de o zi magică de Florii! 

La mulți ani și voioșie, Domnul alături să-ți fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească! La mulți ani!

Iți urez că ziua numelui să iți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranța iar anii ce vin să iți aducă numai împliniri și bucurii.

La mulți ani! Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericit, iubit și bucuros.

La mulți ani! Îți doresc sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de cei dragi.

Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele.

Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primeşte din partea mea cele mai mari urări de bine. Să ai parte de multă sănătate, mult noroc şi fie ca toate dorinţele să ţi se îndeplinească. Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulţi ani de Florii!

Mesaje de Florii pentru iubita

O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru tine. O floare şi un sincer La Mulţi Ani! Să creşti mare şi frumoasă şi să fii şi sănătoasă.

De ziua ta, toate florile din lume să îţi ureze „La Mulţi Ani!” Îţi doresc tot binele din lume, să ai aprte de multă fericire şi de clipe de neuitat alături de cei dragi.

Floare pură, floare sfântă, azi e ziua ta… soarele a aflat și el, luna… da și ea! Fericire le-a adus, mie… împlinire, că iubesc o stea divină cu nume de floare! La mulți ani!

Ziua numelui să-ți fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani!

Din adâncul sufletului îţi urez un drum presărat cu bucurie, zâmbete, iubire şi fericire!

Drumul vieții tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei că să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, cu trandafiri că să fii veșnic iubita și cu margarete pentru a-ți aminti mereu să zâmbești. La mulți ani!

Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns să îţi demostreze cât de mult ţin la ține! La Mulţi Ani!

Mesaje de Florii pentru mama

Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, trandafiri ca să fii veşnic iubită şi margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. Eşti cea mai aleasă floare între flori!

Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eşti cea mai frumoasă floare a mea!

Să primeşti flori de ziua ta, Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!

Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani!

Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!

Pentru că eşti minunată, toate florile din lume urează “la mulţi ani!” unei alte flori.

Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulţi ani!

Mesaje de Florii pentru tata

Îţi mulţumesc că m-ai învăţat să cred în lucrurile mărunte, să mă bucur cu tot sufletul de bogăţia culorilor vieţii.

De ziua ce-ţi surade-n prag, Şi-i porţi frumosul nume, Eu îţi doresc tot ce-i mai drag, Şi mai frumos pe lume.

De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșeasca și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!

Fie ca viaţa ta să se umple de căldura, lumina şi dragostea pe care mi le-ai oferit mie! La Mulţi Ani!

Aşa cum florile sunt semne ale primăverii, aşa este şi acest mesaj un semn ca ţin la tine! La Mulţi Ani!

Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!

Mesaje de Florii pentru prieteni

Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. LA MULȚI ANI!

Ziua numelui să-ti fie plină de bucurie și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta! La mulți ani!

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o prietenă minunată. La mulți ani înfloritori!

Vei primi flori de ziua ta… Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să-i luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare… La mulţi ani de Florii!

De ziua ce-ți surâde-n prag, și-i porți frumosul nume, eu îti doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume! La mulți ani de Florii!”

Drumul vieții tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îți păstrezi sufletul tânar și curat, cu trandafiri ca să fii veșnic iubită și cu margarete pentru a-ți aminti mereu să zâmbești. La mulți ani!

De ziua numelui vostru, vă doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să vă copleșească și să strălucească în calea voastră către fericire și succes. La mulți ani de Florii!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Mesaje și urări de Florii pentru catolici. Cum sărbătoresc pe data de 10 aprilie 2022