Antena Meniu Search
x

Video Slujbe în aer liber în Duminica Floriilor, la Catedrala Patriarhală din București și Catedrala Mitropolitană din Iași

Dacă anul trecut, sărbătoarea de azi s-a ţinut sub restricţii dure, acum credicioşii au putut merge la slujbă. Deşi bisericile au avut voie să primească oameni în interior, cei mai mulţi preoţi au ţinut slujba în afara lăcaşurillor de cult.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.04.2021, 20:14

preview: basilica.ro Vezi și
  • Un milion patru sute de mii de români poartă nume de floare şi îşi celebrează ziua în această Duminică a Floriilor

Slujba oficiată la Catedrala Patriarhala din Capitală a fost ţinută în aer liber, în altarul de vară. Doar 200 de credincioşi s-au putut ruga alături de preoţi. Din cauza pandemiei, slujba s-a desfăşurat în condiţii speciale, dar cei prezenţi au respectat întocmai recomandările preoţilor. Au purtat măşti şi au păstrat distanţa unii faţă de ceilalţi.

După slujbă, credincioşii s-au aşezat la rând pentru a primi ramuri de salcie, în amintirea ramurilor cu care mulţi­mile l-au întâmpinat pe Hristos la intrarea în Ierusalim.

Slujbă în afara Catedralei Mitropolitane, în Iași

Şi la Iaşi peste 500 de persoane au participat la slujba din curtea Mitropoliei. Oamenii au fost totuși nevoiti să păstreze distanța și chiar și în aer liber au purtat măști de protecție. IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a comparat slujba de astăzi cu cele dinaintea pandemie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Constanţa, zeci de oameni s-au adunat în curtea Catedralei Sf. Petru şi Pavel. Slujba de Florii a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la întronizarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie ca Arhiepiscop al Tomisului. De mâine creştinii ortodocşi vor intra în saptămâna mare, iar slujbele se vor desfaşura zilnic în condiţii speciale conform restricţiilor în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Slujbe în aer liber în Duminica Floriilor, la Catedrala Patriarhală din București și Catedrala Mitropolitană din Iași