Antena Meniu Search
x

Foto Misterul celei mai singuratice case din lume. Pentru ce ar fi fost construită locuinţa, abandonată de peste 100 de ani

Teorii misterioase s-au învârtit în jurul unei clădirii mici intitulate „cea mai singură casă din lume”. Fotografiile arată o casă albă minusculă de pe insula Elliðaey, un teren îndepărtat din sudul Islandei. Fiind singura clădire de pe insula pustie, a atras mai multe mituri.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 12:32

Misterul celei mai singuratice case din lume. Pentru ce ar fi fost construită locuinţa, abandonată de peste 100 de ani
Misterul celei mai singuratice case din lume. Pentru ce ar fi fost construită locuinţa, abandonată de peste 100 de ani - Profimedia

Potrivit unui zvon, casa a fost construită de un miliardar care plănuia să se mute pe insula îndepărtată în cazul unei apocalipse zombie. Alți oameni au sugerat că poate acolo ar locui un pustnic religios. O altă teorie populară, care mai târziu a fost dezmințită, spunea că guvernul islandez a dăruit insula cântărețului Bjork.

Unele persoane au suşinut că locuinţa nu exista de fapt, dar a fost fotografiată prima dată înainte ca pozele să fie publicate online.

Casa era o bază construită pentru vănătoare de puffini 

Elliðaey, parte din arhipelagul Vestmannaeyjar, este acum complet pustiu, dar a fost prima dată locuit acum aproximativ 300 de ani. Cinci familii care locuiau acolo se bazau pe pescuit, vânătoare de puffini și creșterea vitelor. Dar în anii 1930, ultimii locuitori au părăsit insula, care a rămas pustie de atunci. Realitatea din jurul casei misterioase de pe insulă este mult mai puțin incitantă decât teoriile din jurul ei.

A fost construit de Asociația de vânătoare Elliðaey ca bază pentru a vâna puffini care se serveau în abundență cu pește din apele de mici. Fiind pe insula îndepărtată, proprietatea nu dispune de electricitate, apă curentă și instalații sanitare interioare.

Cu toate acestea, are o saună care este alimentată de un sistem natural de colectare a apei pluviale. Insula este, de asemenea, listată ca rezervație naturală și zonă protejată. Companiile de turism oferă excursii de o zi la Elliðaey pentru turiștii care doresc să exploreze mediul său natural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Misterul celei mai singuratice case din lume. Pentru ce ar fi fost construită locuinţa, abandonată de peste 100 de ani