Antena Meniu Search
x

Video Olandezii au stins complet lumina în Franeker, pentru a vedea din nou magia cerului înstelat. Proiectul Seeing Stars, născut din coșmarul pandemiei de COVID

În Olanda, stelele stau la loc de cinste pe cer. La propriu. Un proiect inedit al unui designer olandez ridică cerul senin la rang de artă şi duce localnicii mai aproape de frumuseţea universului. Totul prin stingerea luminilor de orice fel din oraş. Iniţiativa are un impact benefic şi asupra mediului. 

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 22:49

Vezi și

De la stâlpii de iluminare stradală sau panouri publicitare până la becurile caselor, toate sursele de lumină au fost stinse. A fost momentul în care cerul s-a transformat în magie.

Sună ca un basm, dar visul lui Roosegarde s-a născut în timpul unui coşmar: lockdown-ul provocat de pandemia COVID. Pentru a-l materializa, bărbatul a cerut ajutorul Comisiei UNESCO şi l-a primit.

Olanda a fost prima ţară în care o astfel de iniţiativă a adus lumina stelelelor înapoi pe cer. Proiectul va ajunge însă, în perioada următoare, şi prin alte oraşe ale lumii. Sydney, Stockholm şi Veneţia sunt următoarele pe lista artistului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Olandezii au stins complet lumina în Franeker, pentru a vedea din nou magia cerului înstelat. Proiectul Seeing Stars, născut din coșmarul pandemiei de COVID