Ora ideală pentru savurat cafeaua
Pentru o eficiență maximă, cafeaua trebuie savurată între 9.30 și 11.30 dimineața, când ceasul biologic este receptiv la efectul cofeinei.
Motivul este legat de nivelul hormonului cortizol, care atinge apogeul între ora 8.00 și 9.00 dimineața și începe să scadă spre sfârșitul dimineții. Oamenii beneficiază cel mai mult de efectele cafeinei abia după ce nivelul de cortizon va crește.
Neurologul Steven Miller a arătat că oamenii care beau cafea atunci când nivelurile de cortizol sunt crescute - între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa - dezvoltă toleranţă la cafeină, datorită căreia vor simţi nevoia să crească doza. Nivelul de cortizon mai crește abia la prânz între 17.30 și 18.30 ceea ce înseamnă că oamenii ar trebui să evite cafeaua în acel interval.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰