Antena Meniu Search
x

(P) 11 detalii interesante despre bere

Imaginează-ți că te afli acum într-un bar alături de prietenul tău cel mai bun. Sau împreună cu partenera ta, savurând gustul berii preferate. Ce spui? Ți-am făcut poftă de un pahar de bere și, poate, o pizza sau o pungă de snacksuri?

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 09:36

(P) 11 detalii interesante despre bere
(P) 11 detalii interesante despre bere

Gustul amar, dar atât de plăcut al unei beri, este preferatul oamenilor din lumea întreagă. Sortimente de tot felul, arome deosebite, cu sau fără alcool, berea este ingredientul perfect pentru o ieșire cu prietenii sau pentru o relaxare în confortul propriei case.

Dar te-ai gândit că sunt lucruri despre bere pe care este posibil să nu le cunoști? Hai să vedem care sunt acestea.

  1. Conținutul de vitamine și antioxidanți din bere este mai mare spre deosebire de cantitatea prezentă în vin. Beneficiile consumului moderat de bere asupra sănătății fizice, dar și psihice, sunt multiple, susțin cercetătorii și specialiștii în medicină. Berea pare că reduce nivelul colesterolului rău, catifelează pielea și ne creează o stare de spirit reconfortantă. Sunt doar câteva beneficii ale uneia dintre cele mai populare băuturi din lume.
  2. Berea australiană este cea mai scumpă din lume, prima sticlă fabricată fiind vândută cu 800 de dolari, ulterior sticla de 500 ml fiind vândută pentru aproape 2000 de dolari. Imaginează-ți că bei 2000 de dolari din câteva înghițituri. Ce senzație trăiești?
  3. Cea mai cunoscută bere italienească și care se află pe primul loc este berea Peroni Italia de la Supermercato.ro, datorită aromei sale. Însoțită de o pizza margherita sau o porție sănătoasă de paste?
  4. În trecut, berea era consumată și de către copii, datorită conținutului ridicat  de minerale. Îți vine să crezi?
  5. Conform specialiștilor, berea ar menține inima sănătoasă, dar, reține faptul că vorbim despre un consum moderat.
  6. Un studiu realizat de worldpopulationreview.com în 2020, ne spune despre cei mai mari consumatori de bere din lume. Astfel, China consuma în 2020, aproape 10 milioane de galoane de bere (un galon este egal cu 3,78 litri).Din punct de vedere al numărului de litri pe cap de locuitor, Cehia ocupă primul loc, cu 181,7 litri. Este urmată de Austria, Polonia și România, cu un consum de 95 de litri pe cap de locuitor.
  7. Carnea care este marinată în bere este mai fragedă.
  8. Cea mai veche rețetă de bere datează de peste 4000 de ani, conform The British Museum.
  9. Prin secolul 17, berea era consumată caldă. Îți vine să crezi? Îți poți imagina că bei o bere caldă? Simți gustul?
  10. Berea se află pe locul 3 în lume printre cele mai populare băuturi, după ceai și apă.
  11. Se pare că un arheolog american a descoperit că egiptenii consumau bere în timpul ridicării Piramidelor.

Berea nu poate fi tratată ca pe o simplă băutură. Parte din cultura unor țări, este un motiv aromat de a socializa, de a petrece timp cu familia, cu prietenii. Un gust incredibil cu beneficii pentru sănătatea noastră fizică și psihică, ce poate transforma un moment obișnuit într-unul de neuitat.

Ce spui de o bere rece, chiar dacă anotimpul nu este favorabil? Alături de o pizza cu mult cașcaval care se topește pe cerul gurii?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » (P) 11 detalii interesante despre bere