Antena Meniu Search
x

(P) 5 aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea patului pentru dormitor

Patul este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casă. În mare parte, pentru că petreci mult timp în el. Prin urmare, merită să acorzi multă atenție alegându-l. Trebuie să fii atent la dimensiunile, materialul, cadrul și bineînțeles salteaua pentru acesta.

de Redactia Observator

la 19.02.2021, 11:26

5 aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea patului pentru dormitor
5 aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea patului pentru dormitor - Vento

Este important și stilul în care a fost realizat. La urma urmei, trebuie să se armonizeze bine cu restul mobilierului și accesoriilor, în special pentru că există disponibile în magazine numeroase modele de paturi dormitor.

Dimensiunile patului

Paturile sunt disponibile în mai multe dimensiuni diferite. Pentru început sunt paturile de o persoană. De regulă, acestea au următoarele dimensiuni: 80x200 cm, 90x200 cm, 100x200 cm și 120x200 cm. Paturile duble pot fi achiziționate în următoarele dimensiuni: 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm. Când vine vorba de paturi duble, cele mai populare sunt cele cu o dimensiune de 160x200 cm.

 În ceea ce privește paturile pentru o persoană, cele mai populare sunt cele cu dimensiuni de 90x200 cm. Paturile lungi de 200 cm vor fi confortabile pentru persoanele cu o înălțime maximă de aproximativ 180 cm. Dacă ești mai înalt, poți opta pentru un pat personalizat.

Material

Un alt pas important este alegerea materialului pentru rama patului. De aceasta depinde durabilitatea și rezistența sa. Desigur, cel mai bine este să optezi pentru un pat realizat în întregime din lemn. În special, cele mai recomandate sunt stejarul (știi, stejarul este un copac foarte rezistent la daune), fagul și pinul. Acesta din urmă va fi bun pentru persoanele care suferă de alergii. Nu toată lumea știe că are proprietăți electrostatice care inhibă împrăștierea prafului în camera în care este situat. De asemenea, poți cumpăra un pat din MDF. Dacă scândura este de bună calitate, patul poate fi, de asemenea, rezistent. Mulți oameni aleg paturi tapițate cu rame acoperite cu piele naturală, piele artificială sau țesătură.

Stil

În aceste vremuri, numeroase paturile sunt disponibile în magazinele specializate. Ceea ce alegi va depinde și de stilul care urmează să domnească în dormitorul tău. Un pat greu într-o culoare închisă va fi perfect pentru un interior în stil colonial, în timp ce un dormitor în stil retro va fi perfect pentru o piesă de mobilier în stil vechi, cu un cadru bogat decorat. Paturile mici și joase fără tăblie vor fi perfecte pentru interioarele decorate în stil scandinav, minimalist sau japonez.

Saltea

Există diverse tipuri de saltele disponibile pe piață: cu arcuri, din latex, din spumă cu înaltă elasticitate, termoelastică și altele. Saltelele cu arcuri devin încet un lucru din trecut. În prezent, cele mai recomandate sunt cele din latex, spumă termoelastică sau futoni. 

Cadru

Nu toată lumea știe că confortul somnului tău este foarte mult influențat nu doar de saltea, ci și de cadrul pe care se va întinde. Din păcate, este și cel mai puțin confortabil pentru o persoană care doarme pe un astfel de pat. Este mult mai bine să alegi un cadru din șipci de lemn unite între ele, ușor îndoite. Atunci când decizi asupra acestui tip de cadru, este necesar să acorzi atenție densității de distanță a lamelelor. Lacunele ar trebui să fie cât mai mici posibil, iar lamelele cât mai mult posibil. Cu cât lamelele sunt mai flexibile, cu atât mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » (P) 5 aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea patului pentru dormitor