Antena Meniu Search
x

(P) Care este diferența dintre vata minerală de bazalt și vata minerală de zgură?

Haideți sa descoperim și să învățăm împreună despre vata de bazalt si vata de zgură si diferențele dintre ele. Ca material ignifug de clasă A., vata de piatră este utilizată pe scară largă în sistemele de izolație a pereților exteriori. Vată de rocă este utilizată ca material de izolare a clădirilor, în special în domeniul clădirilor publice unde este necesară protecția împotriva incendiilor.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 11:30

Care este diferența dintre vata minerală de bazalt și vata minerală de zgură?
Care este diferența dintre vata minerală de bazalt și vata minerală de zgură?

Volumul aplicației a crescut constant. Performanța superioară a vatei de piatră a devenit o alegere obișnuită pentru clienți. Care este diferența dintre vata de stâncă și vată de zgură? Care este diferența dintre cele două?

Permiteți-mi să introduc diferența dintre vata de stâncă și bumbacul de zgură! Chiar dacă există mai mult de 200 de producători interni de vată minerală de piatră în China, majoritatea utilizează zgură ca materie primă principală, care are substanțe alcaline precum oxidul de calciu și oxidul de magneziu la un nivel ridicat.

Această vată de zgură este intolerantă la îmbătrânire, nu pot îndeplini cerințele tehnice ale standardului național chinez, ca să nu mai vorbim de standardul ASTM. Numai lâna de stâncă cu un coeficient de aciditate de 1,6 sau mai mult este produsul real din vată de stâncă, iar standardul este chiar mai ridicat pentru izolarea pereților exteriori, care necesită un coeficient de aciditate peste 1,7, pentru a garanta calitatea și performanța termică.

Există din ce în ce mai puține companii naționale care au efectuat cercetări aprofundate cu privire la tehnologia de aplicare a vatei de rocă în clădiri datorită calității ridicate a produselor și a cererii relativ mici a pieței în China. Diferența dintre vata de stâncă și vata minerală. În mod obișnuit, produsul produs cu zgură ca materie primă principală este vata minerală, iar produsul produs de piatră naturală, cum ar fi bazaltul și diabaza, se numește vată de rocă.

Prima diferență din articolul nostru de astăzi este comparația compoziției chimice și a coeficientului de aciditate. In general. coeficientul de aciditate MK al plăcii de vată de rocă bazaltică este calculat la 1,5 sau chiar mai mult de 2,0, iar coeficientul de aciditate MK al plăcii de vată de piatră de zgură este mai mic, și anume de aproximativ 1,2.

Diferența de rezistență la apă între plăcile din vată de piatră bazaltică și plăcile din vată de piatră de zgură Zona de cristalizare a plăcii din vată de rocă bazaltică este CS-C2AS-C2S (feldspat wollastonit-aluminiu beril-calciu). Toate acestea nu au caracteristici hidraulice, iar modificările sunt foarte mici după expunerea la apă, ceea ce face ca placa de vată de bazalt să aibă o rezistență bună la apă. Zona de cristalizare a plăcii de vată de piatră de zgură este CS-C2AS-CAS2 (silicat wollastonit-aluminiu cristobalit-dicalcic).

Iar silicatul dicalcic produce reacție de hidratare cu apă în cursul producției sale odată cu creșterea temperaturii, astfel încât stabilitatea lânii de zgură fibrele care scad într-un mediu umed. Valoarea PH a plăcii din vată de rocă bazaltică este mai mică de 4, care aparține fibrelor minerale cu o rezistență la apă deosebit de stabilă.

Lâna de zgură este în general mai mare de 5, chiar mai mare de 6, iar rezistența sa la apă nu poate fi decât moderat stabilă sau instabilă. Comparația performanței conductivității termice. Atât plăcile din vată bazaltică Rockwoll, cât și plăcile din vată de piatră de zgură au performanțe bune de izolare termică. Când temperatura de lucru depășește 675 ° C, procesul de răcire a lânii de zgură va fi lent. Acest lucru face ca densitatea de conversie structurală internă să scadă de la 3,28 la 2,97, iar volumul să se extindă cu aproximativ 10%.

Toate acestea fac ca placa de vată de zgură să fie pudrată și dezintegrată. Dar placa de vată de rocă bazaltică nu are această conversie, utilizarea temperaturii este peste 760 ° C , temperatura de înmuiere este de aproximativ 1000 ° C. Diferența de rezistență la coroziune. Una dintre funcțiile principale ale furnalului este desulfurarea pentru a preveni fragilitatea fierului în procesul de utilizare. Acest sulf eliminat rămâne sub formă de CaS în zgura furnalului și apoi intră în vată de zgură. Conținutul este de aproximativ 5%.

Când placa de vată de zgură este utilizată într-un mediu cu umiditate ridicată, se va descompune în Ca (OH) 2 și H2S. Ca (OH) 2 face apa alcalină și reduce și mai mult rezistența la apă a zgurii de bumbac. Gazul H2S poate fi dizolvat în apă pentru a produce acid hidrosulfuric, care va provoca coroziunea atunci când intră în contact cu metalul.

Placa de vată de rocă bazaltică utilizează bazalt sau diabază ca materie primă, nu există sursă de sulf, deci nu va apărea coroziune. Proprietăți mecanice. Fibra de vată de piatră are un coeficient de aciditate mai mare, iar legătura de oxigen a punții legate de siliciu-oxigen este îmbunătățită. În plus, fibra de vată de piatră are un diametru mic (în medie 5 μm), rezistența la tracțiune este crescută și rezistența fibrelor este îmbunătățită.

Conținutul de metal alcalin pământos din fibra de bumbac de zgură este ridicat, ceea ce distruge structura rețelei compusă din Si-O, slăbește rezistența la legătură și reduce rezistența fibrei. Lungimea fibrei este scurtă (în general 7um), rezistența monofilamentului este mică, iar proprietățile mecanice sunt slabe.

Distribuția și solidificarea liantului de rășină din vată de rocă utilizat de Wiskind este relativ uniformă, iar fibra este subțire și există puține impurități nefibrilate, cum ar fi bilele de zgură.

Capacitatea de legare între fibre este puternică, iar sarcina de îndoire este de 1,1KN / ㎡. De fapt, indiferent dacă este vorba de vată de piatră sau vată de zgură, va intra inevitabil în contact cu metalul și umezeala în timpul utilizării sale. Prin urmare, diferența de rezistență la coroziune între cele două materiale la momentul selectării materialului nu poate fi ignorată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Inedit » (P) Care este diferența dintre vata minerală de bazalt și vata minerală de zgură?