Antena Meniu Search
x

(P) Citește înainte de a cumpăra un aparat cafea pentru casă sau business-ul tău

Îți dorești un espressor, dar ești copleșit de opțiuni? Nu ești sigur dacă să investești într-un aparat cafea semi-profesional, semi-automat sau cu capsule? Consultă acest ghid pentru a cumpăra cel mai bun aparat cafea pentru casa sau afacerea ta.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 17:37

Ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra un aparat cafea pentru casa sau business-ul tău
Ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra un aparat cafea pentru casa sau business-ul tău

Factori pe care ar trebui să îi iei în considerare

Există multe aparate cafea bune pe piață, dar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie cea mai bună alegere pentru alta. Înainte de a lua orice decizie, gândește-te la ce ai tu nevoie de la un astfel de aparat.

Iată o listă de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

  • calitatea espresso-ului
  • timpul necesar pentru prepararea unui espresso
  • locul de instalare (spațiu, infrastructură preexistentă)
  • forța de muncă disponibilă
  • consumatorul țintă (tu, familia, colegii, clienții plătitori)
  • dacă vei pregăti latte art sau alte băuturi specializate
  • orice preferință personală (design, producător, țara de producție etc.)
  • preț

Alegerea unui aparat cafea pentru o cafenea

Aparatele de cafea profesionale îți vor permite un control mai mare asupra espresso-ului preparat. Există mulți factori care afectează gustul, aroma și calitatea unui espresso: dimensiunea măcinarii, presiunea, temperatura, timpul de extracție, printre altele. Unele aparate îți vor permite să reglezi aceste elemente astfel încât să poți accentua aciditatea, să îmbunătățești aromele sau să maschezi defectele.

Un expressor bun poate reduce eroarea umană, dar a avea un barista bun care cunoaște aparatul este vital pentru a produce espresso de calitate. Unele aparate profesionale au ecrane tactile pentru a controla cu ușurință espresso-ul. Dar, în cazul unei defecțiuni, mașina mai poate fi acţionată manual de către barista? Ar ști ei cum să controleze acești factori manual?

Alegerea unui espressor pentru acasă

Dacă iei o cafea în mod regulat în drum spre serviciu, un espressor pentru acasă poate fi o investiție bună. Dar cât timp și efort vrei să dedici ceștii tale zilnice de cafea? Există diferite considerații atunci când alegi un aparat cafea pentru acasă.

Toate espressoarele vor necesita ceva întreținere: îndepărtarea granulelor de cafea sau a capsulelor uzate, curățarea tăvii de picurare, umplerea compartimentului de apă etc.

Dacă îți place să îți murdărești mâinile, optează pentru o mașină cu grup de extracție detașabil. Dacă preferi ca mașina să facă curățarea, poate fi necesar să plătești pentru un serviciu dacă ceva nu funcționează.

Ca și în cazul aparatelor profesionale, trebuie să iei în considerare presiunea. Presiunea determină cât de multă aromă poate extrage aparatul dintr-o cafea, precum și calitatea sa. Ia în considerare un aparat cafea cu presiune de nouă bari sau mai mulți.

1. Aparat cafea manual

Aparatele manuale folosesc o pârghie pentru a crea presiunea necesară pentru extracție. Sunt frumoase și cu siguranță au clienții lor, dar necesită mult efort. Este puțin probabil să îți dorești unul dintre acestea ca espressor de zi cu zi.

2. Aparat cafea semi-profesional

Alternativ, s-ar putea să vrei un aparat cafea profesional sau semi-profesional cu cap de grup și duză de spumare. Acestea permit prepararea cafelelor espresso ca într-o cafenea profesională. Cu toate acestea, este important să știi dacă o mașină complexă este cea mai potrivită pentru tine.

La aparatele semi-profesionale, trebuie să controlezi parametrii espressoului în același mod ca un barista: reglezi râșnița, cantitatea de cafea, presiunea de manipulare etc. Acest lucru necesită timp de învățare. Poate iti place; în acest caz, mergi mai departe, cumpără-l și distrează-te stăpânind acești parametri.

3. Aparat cafea superautomat și cu capsule

Aparatele cafea superautomate fac totul. Doar asigură-te că au cafea și apă și apasă un buton. Ele nu îți permit niciun fel de control asupra extracției, dar oferă cumva un espresso cu efort minim.

Aparatele de cafea cu capsule evită aproape în totalitate erorile umane. Trebuie doar să ții rezervorul de apă plin, să pui o capsulă de cafea în aparat și să apeși un buton.

Un aparat de cafea cu capsule, precum Nescafe Dolce Gusto capsule, nu lasă mizerie precum zaț de cafea, dar ține cont de impactul asupra mediului al recipientelor de unică folosință. Unii producători introduc versiuni reciclabile și biodegradabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Citește înainte de a cumpăra un aparat cafea pentru casă sau business-ul tău