Antena Meniu Search
x

(P) Consumă aceste alimente care pot preveni boala Alzheimer

Boala Alzheimer este una dintre cele mai comune cauze ale demenței și aceasta începe de obicei foarte lent și se dezvoltă în timp.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 15:54

Consumă aceste alimente care pot preveni boala Alzheimer
Consumă aceste alimente care pot preveni boala Alzheimer

De cele mai multe ori simptomele sunt greu de perceput mai ales în faza incipientă și nu se știe exact care sunt cauzele care pot duce la această boală. De la factori genetici, la cei ce țin de stilul de viață, toți pot contribui la apariția acestei boli.

Din acest motiv un stil de viață sănătos te poate ajuta să previi apariția acestei boli dar și să rămâi sănătos, în general.

Boala Alzheimer necesită o asistență medicală constantă și de aemenea trebuie aplicat cel mai bun tratament pentru Alzheimer în funcție de stadiul acesteia.

Iată așadar ce poți face pentru a avea o dietă sănătoasă și a o integra în stilul tău de viață, pentru a preveni această boală dar și alte afecțiuni ce pot apărea în urma unei diete nesănătoase.

Peștele gras

Având în vedere faptul că boala Alzheimer are loc la nivelul creierului este nevoie să te axezi pe alimentele care susțin funcționarea optimă a acestuia.

Peștele gras are acizi grași Omega 3 ce aduc multiple beneficii pentru sănătate în special pentru creier, care la rândul lui este format în principiu din acest fel de grăsime.

Astfel că, atunci când te axezi pe consumul de pește gras, acesta va contribui la funcționarea creierului, la îmbunătățirea memoriei și la puterea de concentrare.

Nucile

Fie că ne referim la nucile clasice sau la migdale acestea sunt un aliment care susține puterea memoriei dar îți furnizează și vitaminele și mineralele esențiale pentru sănătatea creierului tău.

Spre exemplu vitamina E din nucă, s-a demonstrat că ajută la reducerea riscului de Alzheimer. Mai mult decât atât nucile conțin acizi grași Omega 3,  fiind recomandate în susținerea unui creier sănătos.

Turmericul

Turmericul este un condiment care este extrem de utilizat în medicina ayurvedică.

Acesta aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră datorită proprietăților sale precum cele antioxidante și antiinflamatorii și poate fi utilizat pentru a trata inclusiv tulburările cerebrale.

Turmericul ajută la reducerea inflamației celulelor creierului și poate ameliora inclusiv depresia.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt extrem de eficiente în ameliorarea stresului și în îmbunătățirea stării de spirit datorită faptului că acestea sunt bogate în magneziu, cupru și zinc.

Atunci când, în organism există deficiențe ale acestor minerale se poate instala boala Alzheimer.

Avocado

Cu toate că nu este un fruct iubit de către oricine datorită gustului său, avocado are în conținut de acizi grași monosaturați sănătoși, dar și potasiu și vitamina K, care sunt extrem de necesari în îmbunătățirea funcție cognitive și menținerea sănătății creierului nostru.

Spanacul

Se știe deja că spanacul are diferite proprietăți care ne mențin organismul sănătos însă acesta ajută inclusiv la prevenirea Alzheimerului datorită conținutului ridicat de fier și vitamina K, care este esențială în sănătatea creierului și puterea de concentrare.

Fructele negre

Fie că vorbim de afine sau de mure aceste fructe sunt bogate în nutrienți și sunt recunoscute ca fiind o sursă foarte bună de antioxidanți.

În plus acestea conțin vitamina C și K care ajută la memorie dar conțin și flavonoide care au proprietăți antiinflamatorii și previn riscul de inflamație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » (P) Consumă aceste alimente care pot preveni boala Alzheimer