Antena Meniu Search
x

(P) Curele de detoxifiere cu sucuri – cât sunt de sigure și de recomandate?

Foarte multe persoane se grăbesc să țină o cură de detoxifiere pe bază de sucuri pentru a pierde din kilogramele în plus, însă cura cu sucuri nu este concepută pentru pierderea în greutate. Totuși, dacă veți ține o cură de detoxifiere și veți consuma doar anumite sucuri, este posibil să pierdeți câteva kilograme, dar cel mai probabil veți pierde apă sau masă musculară. Pe de altă parte, curele de detoxifiere cu sucuri au alte obiective.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 10:57

(P) Curele de detoxifiere cu sucuri – cât sunt de sigure și de recomandate?
(P) Curele de detoxifiere cu sucuri – cât sunt de sigure și de recomandate?

În primul rând, ne ajută să devenim mai conștienți de cât anume mâncăm și ne învață să acordăm mai multă atenție indicațiilor fizice, cum ar fi când suntem flămânzi și când suntem sătui. O astfel de cură ne ajută, de asemenea, să ne dăm seama de câtă hrană avem nevoie pentru a ne susține starea de sănătate și buna dispoziție. De obicei, avem nevoie de mult mai puțină mâncare decât am putea crede.

Curele de detoxifiere – există contraindicații?

Unele persoane nu ar trebui să țină o cură cu sucuri. Dacă mai multe teste sarcină v-au indicat că sunteți însărcinată, dacă alăptați sau dacă suferiți de diabet, nu este recomandat să țineți o cură de detoxifiere cu sucuri. Dacă suferiți de probleme cardiovasculare sau de alte afecțiuni cronice, cel mai bine este să discutați cu medicul înainte de a ține o cură de detoxifiere. De asemenea, dacă tocmai ați suferit o procedură chirurgicală, nu ar trebui să țineți o astfel de cură. Cerințele organismului, în special în ceea ce privește proteinele, sunt mai mari după intervenția chirurgicală, deoarece proteinele ajută la refacerea țesutului rănit.

Care sunt cele mai potrivite sucuri pentru detoxifierea organismului?

Mulți dintre noi asociem curele de detoxifiere doar cu apă, ceaiuri sau supe. Mai există și curele de detoxifiere cu limonadă (lămâie, apă și piper), însă o astfel de cură este greu de ținut și nici nu oferă organismului suficienți nutrienți. În schimb, curele pe bază de sucuri sunt mai puțin rigide și ne oferă un nivel optim de energie. Putem totodată să adăugăm în sucuri tot felul de produse naturiste pentru a obține beneficii multiple. Sucurile oferă, de asemenea, vitaminele, mineralele și fitonutrienții de care are nevoie corpul nostru pe parcursul detoxifierii. Partea și mai bună este că o astfel de cură de detoxifiere nu trebuie să se bazeze doar pe sucuri, ci și pe tocănițe de legume sau supe de legume, cu condiția să fie sărace în sodiu. Pe tot parcursul curei, nu ar trebui să vă administrați niciun fel de medicamente, dar dacă totuși aveți nevoie de un analgezic sau de un alt remediu, optați pentru medicamente fără rețetă, care sunt mai putin agresive.

În general, după ce ducem la bun sfârșit o astfel de cură de detoxifiere pe bază de sucuri, poate fi mult mai ușor să facem trecerea la un regim alimentar favorabil sănătății noastre, predominat de legume și de fructe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » (P) Curele de detoxifiere cu sucuri – cât sunt de sigure și de recomandate?