Antena Meniu Search
x

(P) Inelul din argint: din cele mai vechi timpuri până la cele mai frumoase și moderne modele

Inelele au fost unele dintre primele bijuterii inventate de către om, datorită ușurinței în fabricare. În plus, aceste bijuterii au avut dintotdeauna semnificații aparte. Unele persoane susțin că inele au fost inspirate de Soare sau de Lună, iar alții spun că inelele au o semnificație mistică: leagă lumea pe care o cunoaștem de cea pe care nu o cunoaștem: lumea de dincolo. Cu toate acestea, cea mai cunoscută semnificație a inelului este aceea de simbol al iubirii.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 13:05

(P) Inelul din argint: din cele mai vechi timpuri până la cele mai frumoase și moderne modele
(P) Inelul din argint: din cele mai vechi timpuri până la cele mai frumoase și moderne modele

Cea mai veche legendă a inelului ca simbol al iubirii este datată pe vremea faraonilor egipteni. Înainte să descopere prelucrarea metalelor, aceștia împleteau papirus sub formă de inele, ca un simbol al iubirii eterne, ce nu are început și nici sfârșit. Tot egiptenii sunt cei care au ales degetul inelar pentru purtarea acestei bijuterii. Se credea din acel deget porneste o venă ce duce direct spre inimă, denumită mai târziu de greci vena amoris.

În Epoca Metalelor, inelele din argint și din alte materiale prețioase aveau margini neregulate și nu erau șlefuite la perfecție, ca astăzi. Inelele erau de obicei folosite pentru a etala bogăția celor ce le poartă sau mai puteau fi utilizate și ca monedă de schimb.

Epoca Medievală este cea în care inelele din argint sunt cizelate și decorate cu pietre prețioase. De asemenea, devin tot mai populare în timpul ceremoniilor de nuntă, când sunt așezate pe degetul arătător, nu pe inelar. Renascentismul aduce în evidență inelele din argint decorate cu aliaje negre, în Italia în special, iar în Franța inelele de nuntă aveau inscripții în interior, ce promiteau iubirea veșnică.

Astăzi, inelele din argint pot fi purtate la orice ținută și la orice ocazie, așa cum poți vedea pe site-ul Chic Bijoux. Argintul este un material maleabil, astfel că poate fi turnat în diferite forme și poate fi personalizat foarte ușor. De asemenea, datorită culorii acestui material, se potrivește oriunde și oricând, spre deosebire de aur.

Poți cumpăra cele mai frumoase inele argint de pe chicbijoux.ro pentru persoanele dragi ție. Astfel, poți alege inele pentru sărbătorirea zilei de naștere, pentru Ziua Îndrăgostiților, Ziua Mamei, pentru absolvire, pentru o aniversare și așa mai departe. Ai de ales între inele simple sau inele decorate cu pietre prețioase, însă indiferent de model, te vei bucura și de personalizare cu inițiale, cu un cuvânt și chiar și cu placarea inelului cu aur galben sau roz.

În ceea ce privește design-ul, vei regăsi chiar și inele pentru iubitorii de animale, inele pentru diferite meserii, inele care să înfățișeze iubirea și așa mai departe. Este imposibil să nu găsești un inel pe placul tău sau al unei persoane iubite. Iar prețurile sunt excelente, așa că ai toate motivele să alegi inele deosebite de la Chic Bijoux.

În încheiere, am vrea să știm care este părerea ta despre inelele de argint în general și dacă ai alege unul dintre inelele disponibile pe site-ul Chic Bijoux. Îți plac inelele de argint? Dacă da, le porți doar ca accesorii sau au și o anumită semnificație?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Inedit » (P) Inelul din argint: din cele mai vechi timpuri până la cele mai frumoase și moderne modele