Antena Meniu Search
x

(P) La ce să acordați atenție atunci când alegeți mobilier baie

Băile sunt uneori trecute cu vederea când vine vorba de design interior și decor. Totuși, iată pagina în care poți alege cele mai luxoase și estetice combinații și poți să-ți faci propria declarație de stil. Mobilierul de baie, precum și accesoriile, cum ar fi toaletele, chiuvetele și alte accesorii, contribuie în mare măsură la aspectul general al băii dumneavoastră. Atunci când alegeți mobilier baie, trebuie să fiți foarte atenți. Acest lucru se datorează faptului că mobilierul nepotrivit poate distruge complet aspectul unei băi decorate cu gust.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 12:22

(P) La ce să acordați atenție atunci când alegeți mobilier baie
(P) La ce să acordați atenție atunci când alegeți mobilier baie

Mobilier care completează spațiul

Dulapurile de baie vin într-o varietate de forme și dimensiuni și pentru o varietate de utilizări. Chiuvetele, măștile de chiuvetă și dulapurile cu oglindă în stil decorativ pot fi folosite în locul dulapurilor funcționale și unităților de depozitare din baie. Indiferent de mobilierul pe care îl alegeți pentru baie, cel mai important aspect este dacă se va integra sau nu cu restul decorului camerei. Găsirea mobilierului de baie care să completeze spațiul dvs. are mai mult sens decât alegerea mobilierului și apoi planificarea spațiului în jurul acestuia. Nu numai că este o greșeală, dar creează o gaură și mai mare în portofel.

Mobilier baie în stilul ales

Este de la sine înțeles că decorul băii tale ar trebui să se potrivească cu restul designului interior al casei tale. De exemplu, dacă ai un design minimalist, contemporan în toată casa ta, este o idee bună să folosești aceeași temă de design în baia ta. Pe de altă parte, dacă casa ta este decorată în stil colonial francez, baia ta ar trebui să fie și ea decorată în același stil, cu o schemă de culori și accesorii potrivite. În plus, mobilierul de baie trebuie să completeze ideea generală. Este o idee bună să aveți dulapuri din lemn sculptat în baia dvs. în stil colonial francez. Pe de altă parte, dulapurile din oțel sunt o opțiune elegantă și atractivă pentru a crea un design simplu și modern de mobilier baie.

Mobilierul de baie este disponibil în diferite modele

Mobilierul dintr-o baie minimalistă ar trebui să fie vopsit într-o schemă de culori deschise, deoarece mobilierul minimalist este adesea realizat în culori mai moi, cum ar fi pastel, fildeș, gri, alb și altele. Scopul simplității este de a crea o atmosferă calmă și senină în cameră, iar mobilierul de baie ar trebui să reflecte acest lucru, fiind moale și calm. Mobilierul alb lucios ar fi perfect pentru o baie cu design minimalist. Cu puțină gândire, poți alege tipul potrivit de dulap de baie pentru a crea o baie care să-ți exprime personalitatea și gustul artistic. 

Materiale pentru mobilă baie

Lemnul masiv este cel mai nobil material, dar și cel mai scump. Sunt destul de rezistente, dar lemnul și apa nu se înțeleg foarte bine, de aceea trebuie să alegi soiuri mai rezistente. Fiind un material poros, absoarbe și orice pată care cade. Deși există tratamente, dacă nu vrei să trăiești îngrijorat, cel mai bine este să completezi mobilierul din lemn cu un blat mai rezistent.

Alte materiale frecvente în fabricarea de mobilier baie sunt MDF sau PAL. Primul este lemnul de calitate medie care este finisat cu lacuri, vopsele sau plăci. Prețul este mediu. PAL este o placă realizată din așchii de lemn lipite și este, de asemenea, acoperită cu scânduri. Este cel mai ieftin lemn.

Piatră sinterizată este un tip de material sintetic, rezistent la umezeală, ușor lavabil și care imita tot felul de pietre naturale (pe lângă faptul că este realizată în culori uni). Este un material cu preț ridicat, dar foarte durabil. Se folosește nu doar pe blaturi, în bucătărie, unde este frecvent întâlnit, ci și pentru finisarea de mobilier baie.

Microcimentul este o acoperire decorativă realizată din ciment, rășini pe bază de apă, aditivi și pigmenți minerali. Se aplica pe toate tipurile de suprafete si poate fi folosit atat pentru finisarea mobilierului cat si a chiuvetei. Nu are rosturi și rezistă perfect la contactul cu apa (de fapt este folosit pentru acoperirea dușurilor și a căzilor încorporate).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » (P) La ce să acordați atenție atunci când alegeți mobilier baie