Antena Meniu Search
x

(P) Roboții industriali - risc scăzut de accidente, productivitate crescută

Toate sarcinile de lucru care trebuie realizate în domeniul producției trebuie realizate conform unor standarde de calitate, iar timpul de realizare a acestora poate varia în funcție de volumul de lucru. Reprezentanții companiilor caută întotdeauna soluții rapide pentru a face față tuturor acțiunilor care trebuie realizate în procesul de producție, însă aceștia uită uneori că angajații sunt oameni care au nevoi specifice și care nu pot munci ca niște roboți în realizarea sarcinilor de lucru.

de Redactia Observator

la 22.12.2021, 16:16

(P) Roboții industriali - risc scăzut de accidente, productivitate crescută
(P) Roboții industriali - risc scăzut de accidente, productivitate crescută

Este momentul în care intervin adevărații roboți în realizarea sarcinilor din diverse sectoare industriale, însă nu orice tip de roboți, ci unii care lucrează alături de angajați și care oferă, prin ceea ce fac, calitate și cantitate în același timp. 

De ce să alegi un brat mecanizat pentru realizarea sarcinilor în producție?

În producție este nevoie de un număr mare de angajați pentru realizarea sarcinilor de lucru repetitive care trebuie desfășurate zi de zi pentru obținerea rezultatelor dorite. Se observă o tendință de utilizare a unor roboţi industriali care să ușureze din ce în ce mai mult sarcinile angajaților, iar acest lucru nu este deloc rău, ba chiar prezintă numeroase avantaje. Un brat mecanizat lucrează și mai eficient lângă angajați, aceștia din urmă fiind protejați de riscuri asociate activității profesionale pe care trebuie să o desfășoare, iar calitatea cu care aceștia desfășoară sarcinile de lucru este una ridicată. Avantajele sunt și de partea angajaților, și de partea companiei prin creșterea productivității, implicit a profiturilor, și de partea clienților care beneficiază de produse de calitate. 

Caracteristicile unor roboti colaborativi 

Roboții colaborativi, cunoscuți și sub denumirea de coboți sau roboți industriali, au primit această denumire prin faptul că prezintă capacitatea de a colabora cu oamenii. Este vorba despre o colaborare care ar avea drept scop principal îmbunătățirea abilităților umane în procesul de producție, respectiv ușurarea sarcinilor de lucru pe care angajații trebuie să le desfășoare. Roboții colaborativi sunt programați să se oprească în mod automat atunci când sarcina de lucru a fost realizată, chiar și pentru ore în șir, dată fiind capacitatea acestora de a face acțiuni repetitive pentru perioade de timp mari sau foarte mari. Încă de la primele modele de roboti colaborativi, aceștia au fost făcuți în așa fel încât să imite omul în activitățile sale, iar printr-o simplă programare, aceștia pot realiza sarcini de lucru complexe sau chiar periculoase, protejând astfel angajații și ajutând la menținerea siguranței angajaților. 

Valoarea crescută a roboților colaborativi în acțiunile de ambalare, paletizare, sortare 

Roboții industriali pot fi programați în așa fel încât să desfășoare sarcini de lucru diferite, într-un mod mai ușor sau mai greu, în funcție de preferințe și necesități. În procesul producției, roboții sunt folosiți și pentru acțiunile de ambalare, și pentru cele de paletizare sau diverse acțiuni de sortare, împachetare și altele. Astfel, în calitate de roboti de paletizare, aceștia sunt extrem de eficienți mai ales pentru faptul că sarcinile de lucru nu mai sunt realizate în totalitate de angajați, iar în acest fel aceștia nu mai sunt obligați să se supună unor riscuri crescute – de exemplu, ridicarea unor greutăți mari, manipularea unor obiecte periculoase pentru sănătatea umană etc. Acțiunile de ambalare, paletizare, sortare și altele asemenea sunt desfășurate într-un mod eficient cu ajutorul acestor roboți pentru care au fost utilizate cele mai noi tehnologii, în acest fel urmărindu-se obținerea unui confort crescut al angajaților în utilizare. 

Calitate deosebită a produselor obținute, risc scăzut de accidentare a angajaților, angajați mulțumiți și companie fericită cu profiturile mai mari pe care le înregistrează, toate acestea și nu numai sunt aspecte benefice ale utilizării unor coboți în industrii diferite, pentru realizarea unor sarcini de lucru diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » (P) Roboții industriali - risc scăzut de accidente, productivitate crescută