Antena Meniu Search
x

(P) Tot ce trebuie să știi despre bujiile auto

Probleme tehnice care reușesc să afecteze performanța mașinii se rezumă, deseori, la bujiile incandescente. Indiferent că îți dorești doar să pornești mașina și te confrunți cu probleme sau, după caz, îți apar noi martori în bord, este esențial să iei în considerare posibilitatea ca bujiile incandescente să fie afectate. Mai mult decât atât, potrivit specialiștilor, acest lucru este esențial, lăsând la o parte tipul autoturismului pe care îl ai. În zilele noastre, te bucuri de faptul că ai la dispoziție informații pertinente cu privire la modul de funcționare aferent bujiile incandescente. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător, care să îți ofere toate informațiile despre bujiile incandescente!

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 13:25

(P) Tot ce trebuie să știi despre bujiile auto
(P) Tot ce trebuie să știi despre bujiile auto

Ce se înțelege prin bujii incandescente?

Potrivit specialiștilor, o bujie incandescentă constă într-o piesă elementară, al cărui rol este acela de a pune în funcțiune motorul. Atunci când bujia incandescenta nu mai funcționează în mod corect, diverse simptome își fac apariția. De asemenea, în anumite situații, motorul poate suferi probleme grave, destul de puternice.

Prin comparație cu alte elemente componente ale motorului, o bujie incandescentă reușește să aprindă compoziția obținută din combustibil și aer. Fără bujie, combustibilul nu poate să ajungă la temperatura dorită și, astfel, se ajunge la apariția unor defecțiuni tehnice.

Care este modul de funcționare aferent bujiilor incandescente?

Chiar dacă nu există un moment optim comun pentru înlocuirea bujiilor incandescente în cazul oricărui autoturism, este extrem de important să știi care este procedeul de funcționare aferent acestora.

Din punct de vedere tehnic, numărul bujiilor este direct influențat de cilindrii pe care mașina îi deține. Altfel spus, pentru a cunoaște acest număr, poți să iei oricând legătura cu un service auto autorizat, care să facă o inspecție completă autoturismului tău.

Ulterior, injectoarele de combustibil joacă un rol esențial, respectiv acela de a injecta combustibil direct în camera de ardere. În continuare, amestecul este aprins de către bujie, prin împingerea în jos de către pistoane și acționarea arborelui cotit. În ceea ce privește problemele tehnice, vorbim aici despre faptul că defecțiunile aferente generării scânteii sunt cele care generează problemele cu bujiile incandescente. Acest lucru se explică prin faptul că amestecul de aer și combustibil nu reușește să fie aprins.

Care sunt semnele potrivit cărora bujiile incandescente trebuie să fie schimbate?

Dat fiind faptul că bujiile incandescente exercită un rol iminent în ceea ce privește funcționalitatea optimă a autoturismului tău, fiecare șofer are responsabilitatea de a cunoaște cât mai multe informații pretabile. Astfel, stă în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne dăm seama care este momentul optim ca bujiile incandescente să fie schimbate. Printre cele mai importante semne de care este bine să ții cont se numără:

  • Mașina ta are parte de o pornire greoaie – reprezintă un indicator extrem de întâlnit, întrucât bujiile defecte conduc numaidecât la o pornire deficitară. Mai mult decât atât, atunci când afară este frig, bujiile incandescente defecte vor conduce la o pornire foarte înceată;
  • Un nou martor este aprins în bord – atunci când ai probleme cu bujiile, vei vedea martorul de defecțiune al motorului aprins în bord. De altfel, acest martor este foarte ușor de identificat, urmând ca și autoturismul să fie condus la un service autorizat;
  • Mașina ta are parte de un motor care dă rateuri – nimănui nu-i place acest lucru, însă un simptom de acest fel poate fi cauzat de o calitate deficitară a combustibilului. În același timp, putem vorbi aici și despre faptul că bujiile incandescente sunt defecte;
  • Mașina ta scoate un fum alb – dat fiind faptul că nu există un nivel optim de căldură, combustibilul nu poate fi ars. De aceea, este destul de probabil ca bujiile incandescente să fie afectate, iar acesta să fie efectul direct al problemei;
  • Mașina ta scoate un fum negru – vorbim aici despre faptul că un fum negru apare ca un dezechilibru între aer și combustibil. La rândul lui, acest aspect este direct influențat de o calitate îndoielnică a bujiilor incandescente.

Atunci când ai parte de un autoturism care funcționează la nivel optim, te bucuri de cele mai tari rezultate. Asigură-te că mașina ta are parte de bujii incandescente funcționale și eficiente, realizând o verificare direct în service-ul auto preferat, în cel mai scurt timp!

Surse de informații pentru articol:

https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/bujie_incandescenta-10252

https://www.autogreen.ro/auto/cum-se-schimba-bujiile-incandescente/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Tot ce trebuie să știi despre bujiile auto