Antena Meniu Search
x

(P) YouTube - 3 tehnici de make-up pentru acoperirea perfectă

Fie că dorești să maschezi acneea, rozaceea sau hiperpigmentarea, un fond de ten cu acoperire ridicată te poate ajuta pielea să arăți impecabil.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 13:09

(P) YouTube - 3 tehnici de make-up pentru acoperirea perfectă
(P) YouTube - 3 tehnici de make-up pentru acoperirea perfectă - Unsplash.com

Pentru a aplica fond de ten cu acoperire completă care arată natural, începe prin a-ți pregăti pielea cu hidratant și grund. Aplică fondul de ten cu un burete de machiaj și amestecă bine, apoi setează-ți aspectul cu pudră.

  1. Hidratarea și pregătirea pielii

Curăță-ți pielea pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii și de machiajul rezidual. Dacă ai pielea uscată, exfoliază toate zonele de fulgi, care pot face ca machiajul cu acoperire completă să nu arate bine. Un duș îți va face pielea caldă și umedă, astfel încât va absorbi bine crema hidratantă.

  • Evită produsele de curățat cu alcool, care îți pot usca pielea.
  • Alege un produs de curățare care este formulat pentru tipul tău de piele (gras, mixt, uscat), astfel încât să păstrezi cât mai multă umiditate posibil.

Aplică o cantitate de ser de mărimea unui centimetru

Pompează serul în palmă și freacă-l ușor cu vârful degetelor peste față și gât până când dispare. După curățare, pielea umedă este mai permeabilă la antioxidanți și beneficiile ușoare de hidratare pe care le oferă un ser. 

  • Serul hidratează și hrănește pielea, ajutând baza cu acoperire completă să se poarte mai bine în timpul zilei.
  • Serul te poate ajuta să-ți îmbunătățești calitatea și tonul pielii, reducându-ți nevoia de machiaj cu acoperire completă în timp.

Folosește cremă hidratantă bogată

Aplică hidratantul facial, netezindu-l pe degetele feței și gâtului până când se absoarbe complet. Concentrează-te pe orice zonă predispusă la uscăciune, cum ar fi pielea delicată din jurul nasului sau buzele pentru o piele complet hidratată.

  • Folosește întotdeauna o cremă hidratantă în timpul zilei pentru a-ți proteja pielea de soare.
  • Crema hidratantă păstrează baza cu acoperire completă pentru a nu se așeza în liniile fine și cutele sau se agață de pielea uscată, ceea ce poate face ca aplicația ta să arate evident.

Aplică cremă de ochi de dimensiunea unui bob de mazăre

Aplică crema de ochi pe piele sub fiecare ochi folosind degetul inelar. Freacă ușor crema pentru ochi printr-o mișcare cuprinzătoare în jurul osului orbital, de dedesubtul fiecărui ochi în sus pe fruntea oaselor.

  • Folosește degetul inelar, astfel încât să fii blândă cu pielea delicată din jurul ochilor. Veți folosi în mod natural mai puțină presiune.
  • Crema pentru ochi este formulată pentru pielea delicată și uscată din jurul ochilor. Folosirea unei creme pentru ochi te va împiedica să așezi baza cu acoperire perfectă de la Vichy Dermablend în liniile fine din jurul ochilor.

Aplicați o cantitate de grund pentru piele de mărimea unui bob de mazăre

Aplică grundul la vârful degetelor și freacă-l ușor pe toată fața. Acordă o atenție deosebită oricăror zone cu pori mai mari, cum ar fi obraji sau în jurul bazei nasului.

  • Un grund oferă o bază netedă pentru aplicația de bază cu acoperire completă. 
  • Există o mulțime de diferite tipuri de grunduri, de la cele care reduc roșeața la cele pentru pielea matură. Mergi la magazinul tău local de produse de înfrumusețare și cere sa fii ajutată să selectezi un grund în funcție de nevoile pielii.
  • Aplică baza

Amestecă un pic de cremă hidratantă în fondul de ten

Adăugă puțin hidratant facial la o mică cantitate de fond de ten în palma mâinii. Folosește un vârf de deget pentru a amesteca crema hidratantă în fondul de ten până când este complet încorporat. 

Punctează fondul de ten pe obraji și nas

Folosește un vârf de deget pentru a plasa un punct din amestecul de fond de ten pe frunte, nas, fiecare obraz și, respectiv, bărbie. Evită să aplici fond de ten pe marginile feței pentru a începe.

  • Majoritatea oamenilor au nevoie de mai puțină acoperire pe măsură ce ajung la parul lor. Aplicarea din centru spre exterior va centraliza acoperirea acolo unde ai cea mai mare nevoie.

Amestecă fondul de ten în exterior cu un burete de machiaj

Folosește un burete de machiaj pentru a-ți îndepărta punctele de fond de ten în exterior, răspândind un strat subțire de acoperire pe întreaga față. Odată ce amestecul este distribuit, folosește vârful degetelor pentru a netezi liniile create de marginea buretelui.

Repetă procesul de punctare și amestecare pentru a adăuga acoperire

Dacă prima aplicație este încă prea simplă pentru gustul tău, aplică o a doua rundă de puncte de bază. Amestecă exterior pentru a oferi cu acoperire suplimentară. Repetă acest proces după cum este necesar pentru a atinge nivelul de acoperire dorit.

Amestecă marginile exterioare ale fundației la maxilar, linia părului și lobii urechii

Netezește puțin fondul de ten rezidual peste lobii urechii cu vârful degetelor. Folosind vârful degetelor, freacă orice linie de demarcație la nivelul maxilarului, netezind excesul pe gât. Folosește o bucată de hârtie igienică curată pentru a îndepărta excesul de fond de ten.

Adaugă puțină cremă hidratantă

 Uită-te peste fondul de ten și observă dacă există zone cu uscăciune excesivă. Dacă da, aplică o mică cantitate de cremă hidratantă folosind vârful degetului.

  • Puțină umiditate suplimentară îți va hidrata pielea.

 

  • Adăugarea de atingeri de finisare

Folosește un anticearcăn cu o nuanță mai deschisă decât pielea

Cumpără un anticearcăn lichid cu o nuanță mai deschisă decât pielea ta pentru un aspect cât mai natural. Acest lucru te va ajuta să acoperi orice defect sau puncte prin baza cu acoperire completă.

  • Evită să alegi un anticearcăn care să se potrivească exact cu pielea ta, deoarece se poate întuneca mai degrabă decât să camufleze punctele cu probleme.

Folosește corectorul pentru a acoperi zonele întunecate de sub ochi

Utilizează o perie de machiaj mică pentru a întinde corectorul în cel mai întunecat punct al cercurilor de sub ochi, de obicei chiar sub colțurile interioare și exterioare ale ochilor. Evită să aplici corector pe pleoapa inferioară, care poate colecta produsul în numeroasele sale cute.

Folosește pensula fină pentru a corecta petele

Examinează-ți pielea pentru a observa orice pată care încă este vizibilă. Aplică corectorul pentru a masca umbra întunecată pe care o poate crea un coș.

Finalizează aspectul cu o pulbere luminoasă

Folosind o perie kabuki, șterge praful sub formă de W. Începe de la linia părului pe o parte și mișcă-te în jos pe pomet până la umărul obrazului, în sus pe podul nasului, în jos pe podul nasului către celălalt obraz apoi sus pe pometul opus până la linia părului pe cealaltă parte. 

  • Evită pulberile de finisare mată, care îți pot face machiajul să pară prăjit.
  • Folosește o pudră translucidă cu puțină strălucire pentru a reflecta lumina și pentru a-ți ajuta machiajul să arate natural.
  • Dacă nu ai o perie kabuki, utilizează puful care vine cu pudra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) YouTube - 3 tehnici de make-up pentru acoperirea perfectă