Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pasăre extrem de rară, văzută pentru prima oară în 300 de ani într-o ţară din Europa. "La început, nu am crezut"

O pasăre dintr-o specie pe cale de dispariție a fost văzută în Franța. Este vorba despre Ibisul chel care a fost văzut în regiunea Occitania. Pasărea este considerată dispărută din Europa Centrală și de Vest de 300 de ani.

de Redactia Observator

la 28.10.2024 , 15:22

Ibisul chel a fost văzut în regiunea Occitania Ibisul chel a fost văzut în regiunea Occitania - Profimedia

Patru păsări din specia pe cale de dispariție au fost văzute la sfârșitul lunii octombrie în departamentul Pyrénées-Orientales din regiunea Occitania. Informația a stârnit numeroase dezbateri și a atras atenția specialiștilor. Una dintre păsări a fost fotografiată în timp ce se afla pe acoperișul unei case.

"La început, nu am crezut (...) A mai rămas o singură colonie sălbatică, de aproximativ o sută de indivizi, lângă noi, în Maroc, și în jur de zece indivizi în Siria", a explicat unul dintre specialiști, potrivit Le Figaro.

Investigația ornitologilor s-a îndreptat rapid către programele de reintroducere a acestei specii în Europa și în special cele derulate în Germania și Austria, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Acest program se bazează pe reaclimatizarea la viața sălbatică a unor păsări crescute în captivitate, a precizat expertul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Inedit » Pasăre extrem de rară, văzută pentru prima oară în 300 de ani într-o ţară din Europa. "La început, nu am crezut"