Antena Meniu Search
x

Video Peste 10.000 de lei strânşi, de Ziua părinţilor adoptivi, pentru animalele de la Zoo Oradea adoptate de vizitatorii mici şi mari

A fost forfotă mare la Grădina Zoologică din Oradea, de ziua părinţilor adoptivi. Fie că a fost vorba de lupi arctici, căprioare sau leoparzi, animalele s-au putut bucura în acest weekend de atenţia copiilor, iar la finalul zilei au fost răsfăţate cu un adevărat festin. 

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 12:42

Vezi și
  • Reprezentanţii Zoo Oradea permit ca animalele să fie adoptate la distanţă, contra cost.

Acţiunea de "adopţie" se află la ediţia cu numărul 14, iar reprezentanţii Grădinei Zoologice Oradea au reuşit să strângă până în acest moment 10 mii de lei din donaţii.

Încă de la prima oră, Grădina Zoologică din Oradea a părut neîncăpătoare. Zeci de voluntari, din toate colţurile ţării, s-au adunat pentru a-şi hrăni animăluţul sau pentru a adopta unul nou. Vedetele de anul acesta au fost, desigur, suricatele: "M-am uitat din când în când la televizor şi am auzit despre ele şi sunt chiar interesante ca şi comportament". 

În bucătăria grădinii zoologice "părinţii adoptivi" ai animalelor aleg cu grijă cele mai delicioase sortimente de mâncare. Iar după ce tăvile sunt pline ochi cu bunătăţi, acestea sunt împărţite chiar de copii animăluţului preferat: "Căpşuni avem, prăjituri, o să avem pere, banane, struguri. Fiecare să poată să aibă bucata lui".

Aici l-am întâlnit şi pe Mihnea, care mereu şi-a dorit să devină părinte pentru un pui de capibara. După mai multe rugăminţi, anul acesta dorinţa i s-a îndeplinit: "Nu ştiu de unde vine trendul ăsta acum la copii cu capibarele şi aşa că ne-am conformat. Am fost să o vedem de foarte multe ori şi până la urmă am adoptat-o". 

Pe acelaşi subiect

Mulţi alţi copii au preferat să adopte un animăluţ de dimensiuni mai mici. Alexandru a venit tocmai din Timişoara pentru a îşi revedea "copilul": "Am vrut să fiu părinte adoptiv pentru că îmi plac animalele. Pentru cine sunt părinte adoptiv? Pentru capibara. Am pregătit pentru animăluţ salată, morcovi pâine". 

Mara are 7 ani şi până acum a adoptat un tigru, pe Felix. A reuşit în cele din urmă să îşi convingă părinţii să mai adopte şi un lup arctic: "Îmi place că e animal de pradă".

Însă nu doar copiii se pot bucura de adopţia unui necuvântător. Adulţii au devenit părinţi adoptivi pentru "cămiluţele Lică şi Suzi" sau "pentru lupoaica Daniel", profitând că grădina zoologică din Oradea "este singura grădină zoologică care permite adopţia animalelor".

Până acum au fost adoptate zeci de animale, dar lista este mereu deschisă pentru cei ce își doresc să adopte din noile exemplare venite la Zoo. Voluntarii plătesc 200 de lei pe an pentru a le putea da un nume viețuitoarelor de care se ingrijesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Peste 10.000 de lei strânşi, de Ziua părinţilor adoptivi, pentru animalele de la Zoo Oradea adoptate de vizitatorii mici şi mari