Antena Meniu Search
x

Video Povestea Lacului Sărat. Locul descoperit de Vlad Țepeș și care acum renaște cu ajutorul investițiilor

Este timpul să descoperim comorile României în cadrul unui nou episod din campania : "Ţară, ţară, eşti frumoasă". Vă prezentăm Lacul Sărat, o zonă perfectă pentru relaxare şi terapie şi un loc încărcat de istorie. Înconjurată de pădure, staţiunea este complet izolată şi este cunoscută în întreaga lume ca izvor de sănătate.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.06.2022, 19:09

Vezi și

Legenda spune că proprietăţile terapeutice ale apei de aici, şi mai ales ale nămolului, au fost descoperite chiar de voievodul Vlad Ţepeş. Cu ajutorul unor investiţii serioase, staţiunea va fi în curând repusă pe harta turismului.

Alexandra Marin, reporter Observator: "Se pare că Vlad Țepeș a fost cel care a vrut să pedepsească soldații otomani care au îndrăznit să pășească pe pământ românesc și să îi bage la saramură timp de o săptămână aici în lac, după care să îi tortureze, să îi tragă în țeapă în pădurea din apropiere. Doar că și-a dat seama că aceștia au rezistat neobișnuit de mult la tortură, motiv pentru care ulterior a început să își trimită proprii soldați și cai răniți în luptă aici la tratament."

"De altfel, pe vremuri și chiar mai recent, în urmă cu un secol, acest loc era considerat de lux, unde venea lumea bună a României și nu numai, chiar și din mai multe părți ale Europei. Vom vedea în literatură menționat acest lac destul de des. De exemplu, am văzut în operele lui Blaga menționat Lacul Sărat."

" În continuare sunt oameni aici la tratament, după cum ați văzut în spatele meu. Chiar dacă vremea nu este tocmai prietenoasă, sunt turiști care au venit să se bucure de nămol dar și de investițiile care se fac în zonă în ultima perioadă. Pentru că Lacul Sărat și-a păstrat beneficiile, doar că în vremea comunismului nu s-a mai investit la fel de mult."

"Acum, tot felul de antreprenori vor să valorifice acest loc minunat. De altfel, trebuie să știți că tratamentele cu nămol, ca să aibă efect, trebuie să dureze undeva la 7-10, chiar la 15 zile. Motiv pentru care oamenii de cazează aici, țin tot felul de cure de detoxifiere sau vin doar pentru tratamentele cu nămol și masaj."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Inedit » Povestea Lacului Sărat. Locul descoperit de Vlad Țepeș și care acum renaște cu ajutorul investițiilor