Antena Meniu Search
x

Video Povestea românului care a vizitat toate cele 197 de state: "Am abordat destinaţii dure, destinaţii în care nu te duci ca turist"

Un român a atins performanţa de a ajunge în toate ţările lumii. Luna aceasta a călătorit în Republica Centrafricană, singura de pe listă care îi rămăsese nebifată. De la insule pustii şi până în cartierele rău famate din anumite capitale, Ciprian Enea le-a văzut pe toate. E drept, l-a ajutat şi meseria, paşaport de aur pentru întreaga lume. 

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 21:31

Vezi și

Lumea nu mai are secrete pentru el! Ciprian Enea, consultant în turism şi mare împătimit în a descoperi locuri şi culturi noi, a reuşit în urmă cu două săptămâni să atingă performanţa de a vizita toate cele 197 de ţări ale lumii recunoscute de ONU.

Ciprian Enea - consultant turism: Proiectul de a vedea toate ţările lumii a început odată cu pima călătorie. Eram clasa a 4-a pe vremea comunismului şi am mers cu mama la Budapesta. Nu mi-am dat seama de la început că aş vrea să văd toate ţările lumii. Mi se părea un proiect dificil, cu paşaport românesc să obţii atâtea vize şi să ai o finanţare atât de mare încât să ajungi în atâtea destinaţii.

Dar a reuşit! În anii '90, cât încă era la liceu, a început să meargă în Turcia, Ucraina sau Republica Moldova după marfă pentru a face bani de buzunar. Apoi, s-a angajat la o agenţie de turism, iar călătoriile au început să facă parte din fişa postului.

Ciprian Enea - consultant turism: În ultimii ani am abordat destinaţii dure, destinaţii în care în mod normal nu te duci în calitate de turist, precum Yemen, Afghanistan, Siria, Libia, Ciad, Republica CentrafricanăDin păcate, aceste destinaţii nu sunt pentru distracţie, nu sunt pentru a ne simţi bine. Sunt strict pentru a descoperi un alt areal cultural, un alt mod de a trăi.

La doar 7 ani, mezinul familiei a văzut deja mai bine de 40 de ţări

De departe, cei mai buni parteneri de călătorie sunt soţia şi cei 3 copii. În urma cu 15 ani, Ciprian a fost şi primul român care a bifat toate cele 7 noi minuni ale lumii, printre care Marele Zid Chinezesc, Palatul Taj Mahal din India şi ruinele din Macchu Pichu, Peru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Povestea românului care a vizitat toate cele 197 de state: "Am abordat destinaţii dure, destinaţii în care nu te duci ca turist"