Antena Meniu Search
x

Puterile vindecătoare ale TĂMÂIEI dincolo de religie

Prețuită la fel de mult ca aurul, tămâia era folosită în ritualurile religioase, dar și în medicină și parfumerie încă din Antichitate

Prețuită la fel de mult ca aurul, tămâia era folosită în ritualurile religioase, dar și în medicină și parfumerie încă din Antichitate

Tămâia este o rășină aromată extrasă din trunchiurile unor arbori din familia Boswellia. Acești arbori cresc în regiuni uscate din Africa de Vest, India, Madagascar și în regiunea nordică din Tanzania.

Din punct de vedere religios, tămâia este unul dintre ingredientele pe care Moise și fiii lui Israel le aduceau prinos Domnului pe altarul tămâierii. Astfel, tămâia înseamnă dar, ofrandă sau simbol al rugăciunii și al slăvirii lui Dumnezeu.

Tămâia este și un remediu medicinal. Are prorpietăți anti-inflamatoare, antiseptice, astringente, diuretice și tonice generale. În acest scop, se va folosi doar tămâia de la magazinele naturiste, sau doar acele produce farmaceutice care conțin tămâie.

Uleiul esențial de tămâie este folosit și în aromaterapie. Femeile îl pot utiliza ca tonic uterin și pentru efectul calmant în timpul travaliului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Puterile vindecătoare ale TĂMÂIEI dincolo de religie