Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Record doborât de un surfer din Australia. Câte ore a stat în apă, în beznă şi înconjurat de rechini

Un bărbat din Australia a doborât recordul pentru cea mai lungă sesiune de surf. Blake Johnston a depăşit pragul stabilit anterior, de 30 de ore şi 11 minute, şi a rămas în valuri până vineri seara, după ora locală. În total, a rămas pe placa de surf 40 de ore, în timp ce fanii îl susţineau de pe plaja Cronulla din Sydney.

de Redactia Observator

la 17.03.2023 , 11:51

Blake Johnston a doborât un record la surf
Blake Johnston a doborât un record la surf - Profimedia

Un surfer din Australia a stabilit noul record pentru cel mai lung timp petrecut pe placă, în valuri. Blake Johnston putea să renunţe după 30 de ore şi 11 minute, dar a vrut să arate că poate mai mult: a rezistat nu mai puţin de 40 de ore. Totul, în timp ce susţinătorii îl încurajau de pe plaja Cronulla din Sydney. "Am o treabă serioasă", le-a mărturisit el jurnaliştilor.

Recordul doborât de surfer

Potrivit BBC, prin gestul său a reuşit să strângă 132.000 de lire sterline, în scop caritabil. A rămas în apă pe timpul întregii nopţi, iar până vineri la prânz a avut parte de peste 600 de valuri. Noaptea, apa a fost luminată de reflectoare puternice în zona în care se afla surferul. Blake Johnston are 40 de ani şi a fost surfer de performanţă, precum şi atlet. Bărbatul s-a confruntat cu riscuri semnificative, dintre care amintim orbirea, infectarea urechilor, deshidratarea, privarea de somn, hipotermia, muşcături de rechin sau atacul altor fiinţe marine.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vineri, în jurul orei locale 12, acesta a venit la mal, unde a primit îngrijiri medicale. "Am intrat în apă alături de el, pe la 2 noaptea. Luminile s-au stins şi era beznă totală", a mărturisit fratele surferului, Ben, pentru Australian Broadcasting Corporation. "Mi-am spus că pot face asta. Pot rămâne 40 de ore şi, în acest fel, să fac surf împreună cu alţi oameni, să unesc comunitatea şi să fac o schimbare reală", spune Blake Johnston.

Sportivul strânge bani pentru o fundaţie deschisă în memoria snowboarderului australian Alex "Chumpy" Pullin, care s-a înecat în timp ce pescuia, în 2020. Susţine, de asemenea, organizaţii pentru sănătatea mentală, în amintirea tatălui său care s-a sinucis acum un deceniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Inedit » Record doborât de un surfer din Australia. Câte ore a stat în apă, în beznă şi înconjurat de rechini