Antena Meniu Search
x

Video Record doborât de un surfer din Australia. Câte ore a stat în apă, în beznă şi înconjurat de rechini

Un bărbat din Australia a doborât recordul pentru cea mai lungă sesiune de surf. Blake Johnston a depăşit pragul stabilit anterior, de 30 de ore şi 11 minute, şi a rămas în valuri până vineri seara, după ora locală. În total, a rămas pe placa de surf 40 de ore, în timp ce fanii îl susţineau de pe plaja Cronulla din Sydney.

de Redactia Observator

la 17.03.2023, 11:51

Blake Johnston a doborât un record la surf
Blake Johnston a doborât un record la surf - Profimedia

Un surfer din Australia a stabilit noul record pentru cel mai lung timp petrecut pe placă, în valuri. Blake Johnston putea să renunţe după 30 de ore şi 11 minute, dar a vrut să arate că poate mai mult: a rezistat nu mai puţin de 40 de ore. Totul, în timp ce susţinătorii îl încurajau de pe plaja Cronulla din Sydney. "Am o treabă serioasă", le-a mărturisit el jurnaliştilor.

Recordul doborât de surfer

Potrivit BBC, prin gestul său a reuşit să strângă 132.000 de lire sterline, în scop caritabil. A rămas în apă pe timpul întregii nopţi, iar până vineri la prânz a avut parte de peste 600 de valuri. Noaptea, apa a fost luminată de reflectoare puternice în zona în care se afla surferul. Blake Johnston are 40 de ani şi a fost surfer de performanţă, precum şi atlet. Bărbatul s-a confruntat cu riscuri semnificative, dintre care amintim orbirea, infectarea urechilor, deshidratarea, privarea de somn, hipotermia, muşcături de rechin sau atacul altor fiinţe marine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vineri, în jurul orei locale 12, acesta a venit la mal, unde a primit îngrijiri medicale. "Am intrat în apă alături de el, pe la 2 noaptea. Luminile s-au stins şi era beznă totală", a mărturisit fratele surferului, Ben, pentru Australian Broadcasting Corporation. "Mi-am spus că pot face asta. Pot rămâne 40 de ore şi, în acest fel, să fac surf împreună cu alţi oameni, să unesc comunitatea şi să fac o schimbare reală", spune Blake Johnston.

Sportivul strânge bani pentru o fundaţie deschisă în memoria snowboarderului australian Alex "Chumpy" Pullin, care s-a înecat în timp ce pescuia, în 2020. Susţine, de asemenea, organizaţii pentru sănătatea mentală, în amintirea tatălui său care s-a sinucis acum un deceniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Inedit » Record doborât de un surfer din Australia. Câte ore a stat în apă, în beznă şi înconjurat de rechini