Antena Meniu Search
x

Video Rețete de tradiție, în varianta fine dining: borşul în crustă de mălai sau ciulamaua de ciuperci cu trufe negre

E sezonul în care revenim cu toţii la tradiţii, iar restaurantele cu pretenţii se luptă să-şi surprindă clienţii cu preparate noi după reţete vechi. Aşa au apărut mâncărurile româneşti reinterpretate: borşul în crustă de mălai sau ciulamaua de ciuperci cu trufe negre. Cei care le-au gustat ne asigură că noua Românie din farfurie este spectaculoasă.

de Redactia Observator

la 03.12.2022, 21:47

Vezi și

Chefii unui cunoscut restaurant din Capitală combină gusturi şi ingrediente pentru preparate de lux. Ciulinele este de fapt un cartof fermentat, umplut cu zacuscă şi arpagic verde şi pudrat cu paprika. Seria provocărilor culinare continuă cu cel mai mic borş de găină din lume. Muntenia intră în competiţia gusturilor cu micii. Cu muştar şi frunze de năsturel

Pariul restaurantului, gusturile copilăriei redate în noi versiuni

Vlad Costea ospătar din: Am vrut modalități în care să reprezentăm gustul original românesc, dar să le transpunem intrr-o vartinata fine dining, această impune o dimensiune mai mică, dar și tehnici ceva mai rafinate decât ce foloseam în trecut, însă provocarea asta este, atunci când mănânci să ai parte de același gust din copilărie, dar într-o versiune mai nouă.

Într-un un alt restaurant, bucătarul a reinterpretat o reţetă veche din Maramureş: lapte de bou cu mămăligă. 

Pe acelaşi subiect

Mircea Mădălin, chef: Este un piure din făină de semințe de dovleac cu lapte opărit. Am ales să o servesc cu o mămăligă prăjită, după cum vedeți, conține grăsime de la jumeri, are cașcaval afumat înăuntru, ceapă verde și este foarte sățioasă.

Iar celebrele prăjituri franţuzeşti macarons au devenit delicatese tradiţionale româneşti umplute cu spumă de vinete coapte şi acoperite cu un piure de ardei copt afumat şi praz. Mergem la un alt restaurant, unde bucătarul ne aşteaptă cu un trandafir din şuncă. 

De pe mesele de sărbotoare nu putea lipsi fasolea cu ciolan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Rețete de tradiție, în varianta fine dining: borşul în crustă de mălai sau ciulamaua de ciuperci cu trufe negre