Antena Meniu Search
x

Video Reţete şi secrete pentru cea mai bună varză de păstrat în cămară pentru la iarnă

Cu afumtură, cu ciolan, călită, pentru sarmale sau în plăcintă. Varza, căci despre ea vorbim, este nu doar vedeta sezonului ci şi a unui festival din Capitală. Vânzătorii au venit cu cele mai bune soiuri, perfecte de pus la murat. Cine nu vrea să muncească, o poate cumpăra direct în conservă sau, mai bine, se poate delecta cu preparate din varză pregătite pe loc de bucătari. 

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 12:21

Vezi și

Câte tarabe, atâtea reţete şi secrete. Gospodinele care s-au adunat la festivalul verzei se laudă cu cele mai bune murături de păstrat în cămară pentru la iarnă.

Lili, bucătăreasă: Muraturile se pun cu hrean cimbru şi mărar. Castravetii trebuie să vină din grădină, totul din gradină nu din Spania unde am lucrat eu 20 de ani.

Alţi gospodari pun varza la murat chiar în faţa cumpărătorilor. 

Ionuţ, vânzător: Tăiem cotorul. Asta este modalitatea de scos cotorul de aici. Şi aici o să punem o lingură de sare. Apoi o punem în butoi la murat, o lăsăm aici. 

Pe acelaşi subiect

Festivalul verzei. Spectacol de gusturi şi arome

Mai adăugăm câţiva castraveţi, hrean, ardei roşu şi cimbru iar în 30 de zile avem varză murată numai bună de mâncat. Pentru toţi cei care trec prin parcul IOR, festivalul verzei este un adevărat spectacol de culori dar mai ales, de gusturi şi arome. Nicolae Ciobanul este bucătarul care a pregătit pentru pofticioşi fel şi fel de mâncăruri cu vază.

Nicole, bucătar: Aici am sarmale cu frunză de varză verde şi cu bulion. Aici avem varză cu ciolan şi cu raţă.

Ne putem da seama de gust doar privind reacţiile celor care trec pe la tarabele lui. Cine trece pe la târg nu pleacă doar cu varză. Pe tarabele din parc sunt înşirate toate bogăţiile toamnei de la fructele de sezon, cum sunt merele, perele şi strugurii, până la brânzeturi şi legume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Reţete » Reţete şi secrete pentru cea mai bună varză de păstrat în cămară pentru la iarnă