Antena Meniu Search
x

Video Cât costă cea mai ieftină şi rapidă soluţie pentru a avea mese echilibrate, în fiecare zi. "Fără bătăi de cap"

Cum mănânci ieftin fără să găteşti acasă? Îţi faci abonament. Pe piaţa din România sunt tot mai multe restaurante care livrează mâncarea la uşă: pentru fiecare zi sau pentru o săptămână. Meniurile pot fi personalizate. Cei care apelează la astfel de servicii spun că economisesc timpul petrecut în bucătărie, scapă de grija cumpărăturilor şi a vaselor murdare. 

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 22:16

Vezi și

Într-un restaurant din Bucureşti se găteşte la foc continuu. Până la începutul săptămânii au de pregătit sute de pachete cu mâncare pentru cei care nu au timp de stat în bucătărie. "Aproximativ 550 de clienţi avem activi în momentul de faţă. Conceptul nostru este acela de a livra oamenilor mâncare pentru o săptămână fără a avea bătăi de cap", spune Alexandru Popescu, cofondator. 

Mâncare gata preparată, livrată acasă

Georgiana este unul dintre bucătarii care se asigură că mâncarea iese gustoasă şi ajunge la clienţi în siguranţă. "Fac chifteluţe din carne de vită, cu pecorino, cu morcov, cu ceapă. Să mănânce cu încredere pentru că aici, în primul rând, în afara faptului că sunt bune, se pune foarte mult suflet", ne asigură Georgiana, bucătar.

Procesul de preparare şi ambalare este unul complex, în aşa fel încât mâncarea să reziste fără probleme mai multe zile. Produsele sunt băgate la cuptor până se fac în proporţie de 80%, sunt răcite şi apoi vidate. Ulterior, se continuă procesul de gătire sous-vid. Sunt etichetate şi apoi ambalate în cutii care vor ajunge direct la uşa clienţilor.

Pe acelaşi subiect

Cea mai rapidă soluţie pentru mese echilibrate

Unul dintre ei este Nadia. De profesie nutriţionist, caută de fiecare dată soluţia cea mai rapidă pentru a avea mese echilibrate. "Mie îmi place să gătesc şi obişnuiesc să mă organizez din timpul weekendului pentru primele zile ale săptămânii. Însă spre sfârşit evident că va trebui să apelăm la mâncare comandată. Pot câştiga timp, pentru că asta e problema mea, timpul", mărturiseşte Nadia Eperjessy, nutriţionist. 

Restaurantele care livrează mâncarea pentru mesele zilnice oferă atât meniuri standard, cât şi posibilitatea de a le personaliza. "Avem preparate din carne de porc, peşte, curcan, pui. Toate ingredientele pe care le folosim sunt cumpărate de la producători locali", explică Alexandru Popescu, cofondator. Pe lângă familie, acest gen de servicii îi este util Nadiei şi pentru clienţii ei. În acest fel reuseşte să moniorizeze atent ce şi cât mănâncă. "Avem control pe calitatea materiei prime. Este un mare beneficiu, au o mâncare gustoasă, sănătoasă, calculată din punct de vedere macronutienţi şi caloric", spune Nadia Eperjessy, nutriţionist.

Cât costă un astfel de meniu

În ce priveşte costurile, dacă am încerca să gătim acasă unul dintre preparate care pe site se vinde cu 34 de lei, am plăti pentru ingrediente aproximativ 13 lei. La asta se adaugă preţul curentului, al gazelor şi timpul petrecut în bucătărie. În toată ţara sunt zeci de restaurante care livrează acasă pe bază de abonament. Preţurile pornesc de la 200 de lei pe săptămână, dar pot sări la 1.000 de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » Cât costă cea mai ieftină şi rapidă soluţie pentru a avea mese echilibrate, în fiecare zi. "Fără bătăi de cap"