Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Selfie-urile au făcut mai multe victime decât rechinii. Câți oameni au murit

O statistică recentă arată că, anul acesta, selfie-urile au făcut mai multe victime decât atacurile rechinilor.

de Redactia Observator

la 23.09.2015 , 15:25

O statistică recentă arată că, anul acesta, selfie-urile au făcut mai multe victime decât atacurile rechinilor.

12 oameni și-au pierdut viața de la începutul lui 2015 și până azi din cauza selfie-urile, comparativ cu doar 8 uciși de rechini. Cel mai recent caz este cel al unui turist japonez care a încercat să se pozeze pe scările celebrului monument Taj Mahal, în ciudă avertismentelor paznicilor. în cele din urmă a căzut pe scări, s-a lovit la cap și a murit la spital.

Din cele 12 decese provocate de selfie-uri, 4 au avut loc în acest mod – victimele au căzut încercând să-și facă poze cât mai artistice. Alte trei decese sunt atribuite accidentelor pe calea ferată – victimele au ținut cu orice preț să se fotografieze în față unui tren în mers.

Articolul continuă după reclamă

Nu e de mirare că că ministerul rus de Interne a lansat o campanie pentru autoportrete foto în siguranță. Oficialii de la Kremlin au publicat o broșură plină cu exemple, după ce doar în ultimul an au înregistrat 100 de accidente-dintre care câteva fatale-a căror cauza erau selfie-urile. De asemenea, ministerul rus de Interne a creat și un semn „Selfie interzis” pe modelul semnelor de circulație.

și în țara noastră, o tânără din Republică Moldova care studia la Iași a murit după ce și-a făcut un selfie pe un tren de marfă și a fost electrocutata. Iar la Chișinău, o tânără a căzut de pe un bloc cu 11 etaje încercând să-și facă un selfie după ce, se pare, ar fi consumat alcool.

Sursă: Mashable

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Inedit » Selfie-urile au făcut mai multe victime decât rechinii. Câți oameni au murit