Antena Meniu Search
x

Şi tu faci această GREŞEALĂ! Iată ALIMENTELE care NU trebuie ţinute la frigider

Deşi tindem să credem că vara orice aliment trebuie ţinut în frigider, nu este deloc adevărat. Iată de ce

Deşi tindem să credem că vara orice aliment trebuie ţinut în frigider, nu este deloc adevărat. Iată de ce

Bananele

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere, însă temperatura rece le înnegreşte coajă. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede, scrie Mediafax. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.

Cartofii

Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.

Ceapa

Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.

Pâinea

Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Inedit » Şi tu faci această GREŞEALĂ! Iată ALIMENTELE care NU trebuie ţinute la frigider