Antena Meniu Search
x

Bucureştiul abundă de străzi cu nume neobişnuite. Strada Dor Mărunt, Drumul Binelui sau Intrarea Ruginită sunt doar câteva din ele

V-aţi gândit vreodată ce nume i-aţi da străzii pe care locuiţi, dacă aţi putea să faceţi asta? Mulţi v-au luat-o deja înainte şi au dat dovadă de imaginaţie.

Vezi și

Fie că vorbim despre stări de spirit, momente ale zilei sau chiar părţi ale corpului uman, Bucureştiul abundă de străzi cu nume ciudate.

Reporterii Observator au pornit într-o scurtă călătorie pe străzile Bucureştiului, începând din Sectorul 1. 

Pe Strada Vacanţei domneşte atmosfera de relaxare. Si nu intamplator, caci numele "o impune". Spun asta chiar cei care locuiesc aici si care sunt mai des vizitati de prieteni. Si asta pentru ca si ei vor sa fie in vacanta.

Reporterii au luat apoi la pas străzile cu cele mai ciudate nume din Bucureşti. Au pornit de la Intrarea Ruginită, au ajuns pe strada Amiciţiei şi s-au oprit la Intrarea Atmosferei. 

Au continuat apoi pe Drumul Binelui, de unde au ajuns pe strada Zâmbetului. Timpul, viitorul şi triumful au fiecare câte o stradă dedicată.

O altă străduţă cu nume neobişnuit pe care s-au plimbat reporterii Observator este strada Dor Mărunt. Pentru a intra pe această stradă, este nevoie să deschideţi o poartă, la propriu. 

Controversata stradă "Dor mărunt" este, de fapt, o alee din sectorul 3 al Capitalei, pe care proprietarul terenului o ţine sub cheie. 

Printre cele 5 mii de străzi ale Bucureştiului găsim şi nume haioase care nu au în spate o istorie, cum ar fi Intrarea Cucuruzului, strada Afirmării sau Intrarea Degeţelului.  

Oricine poate boteza o stradă din Capitală. Cu o condiţie: trebuie să puneţi pe masa autorităţilor locale o propunere argumentată. 

Ar fi bine însă ca numele propus să aibă legătură cu istoricul locului. Dacă este vorba despre nume de persoane, atunci au întâietate personalităţile importante din cultură, economie sau politică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Bucureştiul abundă de străzi cu nume neobişnuite. Strada Dor Mărunt, Drumul Binelui sau Intrarea Ruginită sunt doar câteva din ele