Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Superluna albastră a avut un efect special asupra celor care au admirat-o. Fenomenul, vizibil pentru prima oară în 15 ani

Imagini rare şi spectaculoase au impresionat toată planeta azi-noapte! Luna a fost extrem de strălucitoare şi a tot crescut în dimensiuni până la răsăritul soarelui. Astronomii i-au spus Superluna. Fotografii au obţinut instantanee uimitoare, cu temple din Grecia şi China pe fundal sau cu Statuia Libertăţii. Vizibil şi de la noi din ţară, fenomenul a scos mulţi curioşi din case.

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 20:52

Prima Superlună din ultimii 15 ani a strălucit impresionant azi-noapte. Parcurile din Bucureşti au fost animate, aproape de miezul nopţii, de o mulţime de astronomi amatori, care au vrut să nu rateze spectaculosul fenomen. "E mult mai aproape în primul rând şi de aceea pare mai mare. E spectaculos, undeva de acolo de pe deal se vede foarte mişto", spune un trecător.

Prima Superlună din ultimii 15 ani. Luna, aproape de Pământ

Astronomii spun că am asistat la un dublu fenomen rar: a fost Lună plină, iar astrul s-a aflat la mică distanţă de Terra. De aceea, craterele de pe satelitul natural au ieşit mai bine în relief şi au fost vizibile cu ochiul liber.

Vezi și

A fost o noapte perfectă pentru fotografi. Statuia Libertății din New York a părut că îşi măsoară strălucirea torţei cu cea a Lunii. Altă imagine fabuloasă a fost surprinsă în China. Super-Luna a părut că a îmbrăcat cu lumina ei un templu celebru. "Luna din seara aceasta arată ca desprinsă dintr-o pictură sau dintr-un vis. A fost uluitor să văd o Lună atât de frumoasă", spune un privitor.

Imagini spectaculoase au venit şi din Grecia, unde Luna, galbenă ca Soarele, a luminat templul lui Poseidon. Fenomenul astronomic le-a lăsat amintiri strălucitoare localnicilor şi turiştilor din Rio de Janeiro. Cei care au ieşit la plimbare pe plajă au făcut fotografii unice şi au încercat să îşi facă selfie-uri cu Super Luna.

Astrul neobişnuit de luminos este numit şi Luna Albastră - o metaforă pentru raritatea acestei apariţii. Există, însă, voci care spun că poate provoca insomnii şi că accentuează mareele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Inedit » Superluna albastră a avut un efect special asupra celor care au admirat-o. Fenomenul, vizibil pentru prima oară în 15 ani