Antena Meniu Search
x

Video Tabără de vară pentru micuții care vor să devină pompieri. Ce învață cei care vor să salveze vieți

60 de copii și tineri cu vârste cuprinse între zece și 18 ani din județul Mureș au prilejul de a învăța direct de la pompieri cum să intervină în situaţii de urgenţă. În cadrul atelierelor și a exercițiilor practice care au loc în cadrul unei tabere, tinerii învaţă tehnici de prim ajutor dar şi multe alte deprinderi utile. 

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 09:23

Vezi și

Copiii trag tare să devină pompieri, la tabăra organizată lângă comuna Vărgata. Aici distracţia este amestecată cu lecţiile predate de pompierii voluntari din Miercurea Nirajului, dar şi de reprezentanţii ISU Mureş. 

Istvan Kacso, șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență Miercurea Nirajului: "O zi de tabără  începe dimineața de la 7, după deșteptare, la 7 și 10 minute ne adunăm pe platoul de instrucție și începe înviorarea."   

Copiii iau apoi micul dejun, după care au încă 30 de minute să se pregătească de instrucţie.

"Tabara este foarte bună, am ales-o pentru că mă interesează pompierii și ce fac ei. Este grozav aici."

Pe acelaşi subiect

În cadrul taberei, tinerii învaţă cum să dea primul ajutor, dar şi alte trucuri ale meseriei de pompier: să facă noduri, să ridice corturi, să îşi păstreze echilibrul atunci când trec peste obstacole.

Istvan Kacso: "Foarte mulți copii din tabără deja sunt interesați înainte să vină în tabară, să devină nu numai pompieri voluntari,  ci pompieri angajați. Noi încercăm deja din timp să educăm, să instruim, pentru a deveni salvatori adevărati."

20 de fete 40 de băieţi se pot califica aici ca pompieri voluntari. Astfel de tabere durează câte cinci zile şi sunt organizate în mod regulat de pompieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Tabără de vară pentru micuții care vor să devină pompieri. Ce învață cei care vor să salveze vieți