Antena Meniu Search
x

Ţara din Europa care a interzis yoga cu căţeluşi: Animăluţele, "folosite ca obiecte pentru a face afaceri"

Ministerul Sănătății din Italia a interzis utilizarea cățeilor pentru activități de bunăstare "asistate de animale", inclusive yoga, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea animalelor.

de Redactia Observator

la 05.05.2024, 16:40

- Profimedia

La finalul lunii aprilie, ministerul a anunțat că numai câinii adulți pot fi folosiți pentru activități de bunăstare "asistate de animale", inclusiv yoga, după ce ar fi fost informat despre organizații care "contactează direct crescătorii de câini" pentru a folosi temporar căței pentru sesiuni de yoga, scrie The Guardian.

"Câinii, folosiți ca obiecte pentru a face afaceri"

Grupurile de apărare a drepturilor animalelor au cerut o interdicție după ce rapoartele din presa italiană au dezvăluit presupuse rele tratamente aplicate cățeilor, relatează Mediafax. Piera Rosati, președintele unei asociații de protecție a animalelor, a declarat că acești căței au fost exploatați în scopuri comerciale.

"Yoga, cel puțin în teorie, nu ar trebui să fie doar o practică de exerciții fizice, ci și una spirituală, în căutarea armoniei cu universul", a spus ea. "Dar această armonie și bunăstare nu sunt acordate cățeilor care sunt folosiți ca obiecte pentru a face afaceri", a adăugat aceasta.

"Această măsură nu are niciun sens. Nimeni nu a venit vreodată să verifice ce se întâmplă de fapt în timpul unui curs. Va avea un impact asupra multor oameni - avem peste 80 de angajați și din 29 aprilie nu am lucrat. Încercarea de a face acest lucru cu câinii adulți este mult mai complex", a spus un manager care organizează astfel de activități.

Yoga pentru căței, cunoscută și sub numele de "doga", a devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume, susținătorii ei spunând că prezența animalelor sporește sentimentul de calm care însoțește exercițiul. Cățeii se plimbă liberi prin studiouri și sunt acolo pentru a oferi îmbrățișări, mai degrabă decât pentru a executa mișcări de yoga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Inedit » Ţara din Europa care a interzis yoga cu căţeluşi: Animăluţele, "folosite ca obiecte pentru a face afaceri"