Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai bune ciorbe şi supe din lume. Pe ce loc se află preparatele din România

Două ciorbe de la noi şi una din Republica Moldova cuceresc lumea. Au intrat în topul celor mai bune supe de pui din lume. Pe lângă gustul delicios, acestea au şi alte beneficii pentru organism. Topul celor mai bune ciorbe şi supe din lume. Pe ce loc se află România

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.09.2023, 22:07

Vezi și

Vorbim despre ciorba rădăuţeană, urmată de zeama din Moldova și supa de pui cu ţăieţei de casă. Pe lângă gustul deosebit, specialiștii care au făcut topul vorbesc și despre efectele terapeutice ale acestor preparate. 

Secretul bucătarilor pentru cea mai bună supă de pui

Bucătar: "Avem nevoie de carne de pui de ţară, de casă, de preferat de casă. Legume, ceapă, ţelină, ardei roşu, morcov şi verdeaţă."

Câteva ingrediente simple, un praf de sare şi un strop de dragoste. De atât este nevoie pentru ca supa de pui să aibă gustul mâncărurilor de la bunici. Secretul stă în tăieţeii care trebuie să fie făcuţi în casă. 

Pe acelaşi subiect

Bucătar: "Punem un ou, puţină sare şi făină. E foarte uşor, se prepară foarte uşor şi foarte repede."

Clara Mihociu, reporter Observator: "Sunt în denumirea preparatului: supă de pui cu tăieţei de casă."

Bucătar: "Păi ăsta e gustul autentic."

Supa de pui cu tăieţei de casă este unul din preparatele cu tradiţie în România, bun la orice oră.

România şi Republica Moldova, campioane la ciorbe

Oana Mihăianu, bucătăreasă: "Uneori seara, dar cel mai des la prânză se consumă. E un fel de tratament, e pentru toate, e un aport de vitamine foarte mare."

Iar gustul ei n-a fost nicicând mai apreciat. Supa de pui cu tăieţei de casă a ajuns pe locul cinci într-un top al celor mai bune supe de pui din lume. În acelaşi clasament, pe locul 3 găsim un alt preparat destul de căutat şi la noi şi înrudit cu supa noastră: zeama vecinilor de peste Prut.

Clara Mihociu, reporter Observator: "Diferenţa dintre supa de pui cu tăieţei de casă şi zeama din Republica Moldova este faptul că cea de peste Prut este acrită cu borş, iar din aceea nu lipseşte leuşteanul."

Daniel Gorbănescu, administrator restaurant: "Nu e nimic surprinzător. Avem şi noi loc în topurile de bună calitate. Sunt oameni care vin special pentru o ciorbică şi suficient. E foarte săţioasă, sănătoasă."

Ciorba este nelipsită din meniul zilnic al românilor

Românii sunt mari amatori de ciorbe.    

Clara Mihociu, reporter Observator: "Cât de des consumaţi ciorba?"

Tânăr: "O dată cam la două zile."

Clara Mihociu, reporter Observator: "Pe care o preferaţi?"

Tânăr: "Ciorba rădăuţeană e cea mai bună."

Clara Mihociu, reporter Observator: Cât de des faceţi ciorbă?

Cuplu: "De două ori pe săptămână, nu le facem zilnic, dar le mâncăm zilnic. Ciorbă de pasăre, de carne de vită, ciorbă de legume. Nu există fără asta, fără supe, fără ciorbe. Ciorba să fie acră şi supa cu tăieţei."

Thailanda, pe locul 1 în topul supelor

Pe locul 2 in același top se afla un alt preparat românesc de renume, ciorba rădăuțeană. Mâncarea cremoasă din zona Sucevei nu e pentru prima dată apreciată la nivel mondial. 

Cu același punctaj ca ciorba noastră rădăuțeană, pe primul loc al topului realizat de un site de specialitate din străintate, a fost clasată o supă tradiţională cu pui şi lapte de cocos din Thailanda.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Topul celor mai bune ciorbe şi supe din lume. Pe ce loc se află preparatele din România