Antena Meniu Search
x

Video Un câine husky îi aduce proprietarului o bere şi apoi închide uşa la frigider. Dresajul a durat trei luni

Acest patruped dovedeşte că un câine chiar este cel mai bun prieten al omului, după ce a învăţat să îi aducă proprietarului bere, la comandă. Mai mult, câinele este filmat şi cum închide uşa de la frigider.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.01.2021, 17:36

Un câine husky stă la intrarea în casă pe o podea
Un câine husky stă la intrarea în casă pe o podea - fotografie ilustrativă - Profimedia Images
  • Proprietarul a recunoscut că s-a folosit de trucul câinelui pentru a impresiona fetele

Mike Antonietti l-a învăţat pe Warwick, un metis între husky şi ciobănesc german, comenzile de bază precum "şezi" sau "fă pe mortul" când era pui, însă acum a învăţat trucul suprem. 

După mai multe încercări când managerul de 31 de ani s-a ales cu o pungă de brânză în loc de bere, Warwick a reuşit în trei luni să livreze exact ce îi cerea stăpânul. 

Proprietarul a recunoscut că s-a folosit de trucul câinelui la începutul relaţiei cu Samantha Keown, pentru a impresiona, ceea ce a şi funcţionat. Un video postat de aceasta, în vârstă de 28 de ani, arată câinele cum se duce să îi aducă bărbatului din Canada o bere. 

"A fost mereu un câine inteligent. La şase luni am văzut că este foarte bun la învăţat trucuri noi şi am început să explorez. M-am gândit ce trucuri să îl învăţ şi mi-am dat seama că acesta este foarte util, dar şi amuzant. Când am întâlnit-o pe Samantha a fost unul din primele lucruri pe care i le-am arătat", a spus Mike. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum a învăţat câinele să îi aducă bere

Bărbatul spune că procesul de învăţare a fost unul etapizat, care a început cu antrenament pentru ridicarea obiectului, iar apoi cu deschiderea unei uşi uşoare. După ce a învăţat fiecare pas individual, şi multe recompense pe parcurs, a mai durat 48 de ore pentru a-l învăţa combinaţia finală şi trei luni pentru a o stăpâni. 

"I-am dat în mare parte doar comenzi verbale, dar poate să facă asta şi din gesturile mele. Dacă scutur o cutie goală de bere înţelege ce vreau de la el.

Odată eram în bucătărie cu nişte prieteni şi am spus cuvântul bere în conversaţie, fără să mă uit la el, şi s-a dus la frigider crezând că i-am dat comanda. Este foarte grijuliu, nu scapă sau perforează cutia. Ştie că nu e o jucărie. 

Este şi bucuros să facă asta. Primeşte recompensă, dar ştie şi că oamenii sunt bucuroşi că le aduce ce îi cer", a povestit Mike Antonietti pentru Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Un câine husky îi aduce proprietarului o bere şi apoi închide uşa la frigider. Dresajul a durat trei luni