Antena Meniu Search
x

Video Un pianist din Oradea a cântat șase zile pentru a bate un record mondial. Artistul se află la cea de-a doua mare reușită din cariera sa

Pasiunea pentru muzică poate naşte o performanță de Cartea Recordurilor. Un artist de 39 de ani din Oradea a cântat timp de şase zile şi şase nopţi la pian, stabilind recordul pentru cea mai lungă reprezentație. Totul pentru visul său de a ridica un muzeu al muzicii, în Oradea.

de Georgiana Botez

la 28.09.2022, 09:35

Vezi și

Startul primei piese interpretate la pian de Zoltan Thurzó s-a dat lunea trecută la ora 10. Cu o pauză de doar cinci minute pe oră, aşa cum cere regulamentul Guinness, degetele artistului s-au mișcat pe clape aproape încontinuu. Totul sub supravegherea observatorilor.

"Aici a fost pupitrul de comandă, de aici l-am urmărit pe Zoltan."

Regulile Guiness Book, extrem de stricte

Istvan Habinyak, coordonator: "Să nu depășească mai mult de 30 de secunde distanța dintre două piese, piesele să nu fie repetate în decurs de patru ore."

Pe acelaşi subiect

În cele şase zile, alături i-au stat şi susţinătorii, dar şi medicii.

Zoltán Thurzò, pianist: "Medicul oftalmolog mi-a povestit că trebuie să am grijă foarte mare de ochi şi trebuie să găsesc foarte multe puncte de reper pentru musculatura globulară".

Ajutorul nu a venit doar sub formă de sfaturi.

Reporter Observator: "I-ai făcut masaj în zona cervicală?"

Etel Torok, maseur: "În zona cervicală, a umerilor, pe spate."

Artistul este la al doilea record mondial. În iunie, acesta a cântat timp de 132 de minute la cea mai înaltă altitudine, pe vârful Everest. Prin astfel de performanţe, pianistul vrea să atragă atenţia sponsorilor pentru a îndeplini un vis pe care l-a avut şi bunicul său şi pe care îl are şi el.

Zoltán Thurzò, pianist: "Şi cu acest Guiness din Oradea, să încercăm să facem un muzeu al muzicii."

Toate documentele și înregistrările video din timpul performanţei vor fi trimise la Londra, pentru omologare. În aproximativ 2 luni pianistul ar urma să primească certificatul de record mondial. În cele 130 de ore de cântat la pian, acesta a interpretat 150 de piese, plus toate sonatele lui Mozart. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un pianist din Oradea a cântat șase zile pentru a bate un record mondial. Artistul se află la cea de-a doua mare reușită din cariera sa