Antena Meniu Search
x

Video Un primar din Maramureş a cheltuit 10% din bugetul satului pentru o capelă de lux. "Asta-i valoarea, nu e mare"

Investiții de lux într-o comună din județul Maramureș. O sută de mii de euro, adică zece la sută din bugetul local, s-au folosit pentru construirea unei capele. Doar că tot nu e suficient. Pentru că nu are un grup sanitar, cameră frigorifică, dar nici parcare amenajată, edilul va fi nevoit să facă alte investiții ca să şi deschidă capela.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 21:18

Vezi și

N-au toţi canalizare, dar au capelă de invidiat. În Sălsig, la 40 de kilometri de Baia Mare, ultima investiţie a autorităţilor e subiect de discuţie la drumul mare. 

Localnic: Capelă trebuia, dar trebuia în cimitir! 

Localnic: Noi pe părinți de acasă i-am dus, apoi...

Oricum, parcă alte nevoi ar fi rezolvat cu cei o sută de mii de euro. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Se putea face altceva în sat decât capela aia?

Localnic: Multe. Cum ar fi drumuri, cum ar fi poduri.

Capelă de lux pentru săteni

Proiectul e moştenit de la fostul primar, care n-a mai câştigat şi ultimele alegeri. Lucrările, începute în martie anul trecut, vor fi recepţionate mâine. Doar că tot nu se poate deschide capela. Mai e nevoie de un grup sanitar, gard şi parcare. Deci încă 200.000 de lei. 

Daniel Pop, primar Sălsig: Eu sunt primar la primul mandat, de un an de zile de când am preluat primăria eu nu am făcut nicio plată. Asta-i prima plată pe care o s-o fac.

În ciuda sumei uriaşe în condiţiile în care localitatea are abia 1600 de suflete, fostul edil nu-şi încape în piele de mândrie. Capela e cireaşa de pe tortul planurilor pe care le-a avut 16 ani, cât a condus comuna. 

Luca Ștefănoiu, fost primar Sălsig: Nu au fost folosite materiale scumpe. S-au făcut studii geo. S-a făcut tot ce înseamnă. Și asta-i valoarea. Nu-i mare. 

Deşi nu ştie nimeni când va putea fi folosită capela, s-a anunţat deja că nu vor fi percepute taxe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un primar din Maramureş a cheltuit 10% din bugetul satului pentru o capelă de lux. "Asta-i valoarea, nu e mare"