Antena Meniu Search
x

"Unde sunt cadavre, trebuie să fie și o comoară". Mii de americani au început să caute bijuterii și alte obiecte scumpe în lacurile care seacă

Apele lacului Mead din apropierea Las Vegasului (SUA) au scăzut în mod constant în ultimele luni, cu efecte dezastruoase asupra faunei și florei locale, dar și a celor care depindeau de apa din acest bazin. Seceta a dus deja la descoperirea unor rămășițe umane, dar și a unei game largi de "artefacte": arme de foc, oase umane, nave scufundate, capete antice de săgeți și multe gunoaie.

de Redactia Observator

la 02.07.2022, 18:28

Apa lacului ocupă doar 28% din capacitatea acestuia
În apele lacului Mead s-ar putea afla bijuteriile ascunse de infractorii din Las Vegas de-a lungul timpului. - Profimedia

Nivelul scăzut al apei a devenit o sursă de fascinație morbidă atât pentru vizitatori, cât și pentru cei care locuiesc în zonă de mult timp. Grupuri online au apărut dedicate documentării dispariției dramatice a unui lac care furnizează electricitate pentru 350.000 de case, precum și irigații și apă potabilă pentru aproximativ 25 milioane de oameni din sud-vestul SUA, notează The Washington Post.

Printre cei care sunt dornici să afle ce se mai ascunde sub apele tot mai puțin adânci ale lacului Mead se numără Matt Blanchard și Shawn Rosen. Aceștia au aflat de legendele urbane care spun că Bugsy Siegel, unul dintre gangsterii care au contribuit la dezvoltarea orașului Las Vegas, și-a ascuns o parte din profiturile ilicite în butoaie aruncat în lac.

"Ne așteptăm să găsit bijuterii", explică Rosen. "Unde sunt cadavre, trebuie să fie și o comoară", mai adaugă acesta.

Vânătoarea de comori, îngreunată de autorități

Pe acelaşi subiect

Faptul că Lacul Mead se află pe teren federal, în prima zonă de recreere națională, a descurajat oarecum o vânătoare de comori completă. Este ilegală scanarea țărmurilor cu detectoare de metale sau "pescuirea" epavelor scufundate cu magneți mari - deși autoritățile au mai prins indivizi care au făcut exact aceste lucruri.

"Asta e istoria care se întâmplă chiar acum!", explică Dean, care a condus mai bine de două ore pentru a examina navele care s-au scufundat și au rămas pe fundul lacului. El le-a explicat jurnaliștilor că este uimit de întreaga situație, mai ales că, în mod normal, zona ar trebuie să se afle la câțiva zeci de metri de suprafață.

Lacul Mead și gloria pierdută

La scurt timp după ce lucrările de infrastructură au dat naștere lacului Mead, zona a devenit un spațiu de agrement extrem de popular. În urmă cu două decenii, aproximativ 1.200 de bărci au navigau acolo în fiecare zi; acum numărul lor s-a redus până la 50-60.

Măsurătorile oficiale ale nivelului lacului sunt făcute de agenția federală care operează barajul Hoover. Începând de luni, suprafața lacului Mead se afla la peste 300 de metri deasupra nivelului mării, sau la 28% capacitate, un nivel record. La fiecare două săptămâni, un angajat al barajului intră într-unul dintre cele patru turnuri de admisie din beton și coboară la nivelul apei pentru a efectua o măsurare exactă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » "Unde sunt cadavre, trebuie să fie și o comoară". Mii de americani au început să caute bijuterii și alte obiecte scumpe în lacurile care seacă