Antena Meniu Search
x

"Ziua 0". Orașul care a început numărătoarea inversă până când va rămâne fără apă

Mii de localnici din orașul african KwaNobuhle mai au o singură sursă de apă potabilă comună, după ce, cele patru baraje aproape au secat, din cauza absenței ploilor, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 12:40

"Ziua 0". Orașul care a început numărătoarea inversă până când va rămâne fără apă
"Ziua 0". Orașul care a început numărătoarea inversă până când va rămâne fără apă - Profimedia Images

În urmă cu o săptămână, un baraj a fost dezafectat, deoarece apa a scăzut la un nivel alarmant, încât conductele sale colectau doar noroi. Un altul se așteaptă să sece în următoarele zile. 

Acum, o mare parte din oraș a început numărătoarea inversă până la ziua în care la robinete nu va mai curge apă potabilă. „Ziua 0” ar putea veni în două săptămâni, dacă autoritățile nu iau măsuri urgente. 

Economia locală, în special sectorul agricol, din provincia Eastern Cape a fost afectată din cauza secetei grave din perioada 2015 – 2020.La fel ca multe dintre cele mai grave crize naturale din lume, seceta din regiune este o combinație de management defectuos și efecte ale schimbărilor climatice provocate de activitatea umană.

În plus, mii de litri de apă se pierd din cauza fisurilor din conducte, ceea ce înseamnă că o parte din resursa evacuată din baraje nu ajunge la consumatori.

Pe acelaşi subiect

Ce soluții există pentru localnici

„Oamenii care nu locuiesc aici habar n-au cum este să te trezești dimineața, iar primul lucru la care să te gândești să fie apa”, potrivit unui localnic. Familia lui are suficiente recipiente pentru a depozita 150 de litri de apă. „Mâine, aceste butoaie sunt goale și trebuie să le umplu din nou. Aceasta este rutina mea zilnică și este obositoare”. 

Africa de Sud este în mod natural predispusă la secetă, dar aceste fenomene au devenit din ce în ce mai frecvente. Autoritățile analizează posibilitatea folosirii unei instalații de desalinizare pentru a purifica apa oceanică pentru consumul public, dar astfel de proiecte necesită luni de planificare, sunt costisitoare și contribuie adesea și mai mult la criza climatică, atunci când sunt alimentate cu combustibili fosili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Ziua 0". Orașul care a început numărătoarea inversă până când va rămâne fără apă