Antena Meniu Search
x

Unul dintre mormintele asociate cu legendarul Rege Arthur, excavat pentru prima dată

Arheologii au început excavarea unui mormânt din perioada neolitică, vechi de 5000 de ani, dedicat Regelui Arthur. Situl arheologic se află în Herefordshire, la graniţa dealurilor Angliei cu Ţara Galilor.

de Antonia Roşu

la 13.07.2022, 12:40

Unul dintre mormintele din legenda Regelui Arthur al Angliei, excavat pentru prima data
Unul dintre mormintele din legenda Regelui Arthur al Angliei, excavat pentru prima data - Profi Media

Ruinele sunt o componentă importantă din istoria Regatului Marii Britanii. Universitatea din Manchester a demarat un proiect în colaborarea cu "English Heritage", cu scopul de a cerceta legătura cu legendarul conducător, Regele Arthur al dinastiei Camelot.

Echipa arheologică spera să descopere noi informaţii legate de locuitorii regatului de la acea vreme. Aceştia au declarat însă că locul ar fi fost jefuit prin preajma începuturilor erei moderne. Mormântul este numit şi “Piatra lui Arthur”.

În căutarea identităţii regelui Arthur

Vechile legende i-au determinat pe istorici de-a lungul timpului să caute mormântul acestuia. Una dintre cele mai cunoscute poveşti spune că regele Arthur a luptat contra unui gigant, care odată învins a căzut pe piatra mormântului, crăpând-o în două. Altă legendă spune că regele a înghenuncheat pentru a se ruga exact pe această piatră.

Cu toate acestea, istoricii nu au găsit încă nici măcar o dovadă care să justifice existenţa regelui Arthur şi să confirme poveştile care stau la baza poporului englez, scrie CNN. Mormântul investigat de către ei a fost construit într-o perioadă importantă din istoria Marii Britanii, în care oamenii începeau să confecţioneze unelte şi să domesticească animale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Unul dintre mormintele asociate cu legendarul Rege Arthur, excavat pentru prima dată