Antena Meniu Search
x

Video Vacanțe pentru odihnă: topul orașelor în care se doarme cel mai bine

Unii asociază vacanţa cu distracţia, alţii, cu odihna. Tânjim după concediu ca să ne încărcăm bateriile şi să ne deconectăm puţin de la viaţa agitată de zi cu zi. Şi apare întrebarea: unde ne putem relaxa cel mai mult? Să nu fie zgomot sau viaţă de noapte prea activă. Ei bine, un studiu realizat de o companie germană a făcut un index al somnului în 75 de mari oraşe ale lumii şi a realizat un clasament. 

de Greta Gavrilă

la 20.05.2021, 18:10

Vezi și

Amsterdam, Glasgow şi Stockholm se numără printre oraşele în care somnul este literă de lege. Când ne gândim la Amsterdam, ne vine în minte agitaţia din oraş şi Cartierul Roşu. Însă surprinzător, capitala olandeză a obţinut punctajul maximum în indexul somnului. În medie, localnicii dorm aproximativ 7 ore jumătate. Este urmat în top de oraşul Auckland din Noua Zeelandă. Şi nici nu-i de mirare. Este situat între două porturi, înconjurat de peisaje care îţi taie răsuflarea şi aer curat. 

Mai departe, Glasgow ocupă locul trei în top, însă acest lucru nu se datorează neapărat mediului. Potrivit datelor, scoţienii de acolo sunt mai puţin stresaţi la locul de muncă şi au o oarecare stabilitate financiară. Lista continuă cu oraşe precum Liverpool, Stockholm şi Dublin.

Tokyo și New York, în coada clasamentului

La polul opus însă, se află destinaţiile în care localnicii se odihnesc mai puţin. Aici fruntaş este Sao Paulo, unuul dintre cele mai poluate oraşe din lume. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi Tokyo. Pe lângă poluarea aerului, capitala niponă are şi una dintre cele mai bătrâne populaţii din lume. 

Din acest clasament nu puteau lipsi nici Los Angeles, Las Vegas, Singapore şi bineînţeles, New York, supranumit oraşul care nu doarme niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Vacanțe pentru odihnă: topul orașelor în care se doarme cel mai bine