Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Viaţa secretă a animalelor din Munţii Făgăraş. Imagini rare, filmate de-a lungul întregului an

Populaţii sănătoase şi reprezentative de lupi, urşi, râşi din Munţii Făgăraş, care merită să fie protejate sub forma unui parc naţional, au fost surprinse de-a lungul anului de Fundaţia Conservation Carpathia.

de Redactia Observator

la 31.12.2024 , 16:03

Viaţa sălbatică mai puţin văzută din Munţii Făgăraş Viaţa sălbatică mai puţin văzută din Munţii Făgăraş - Captură video Facebook

Fundaţia Conservation Carpathia, organizaţie non guvernamentală românească ce dezvoltă de 15 ani proiecte pentru natură şi oameni, atrage atenţia asupra naturii extrem de valoroase pe care o mai au Munţii Făgăraş ai României, printr-un videoclip care aduce în prim plan viaţa mai puţin văzută a naturii.

Imagini inedite, din Munţii Făgăraş

Videoclipul surprinde timp de un an o multitudine de specii de animale sălbatice şi comportamentul acestora. Lupi, râşi, urşi, cerbi, căprioare, zimbri, castori, mistreţi şi diverse specii de păsări îşi urmează viaţa de zi cu zi în mijlocul Munţilor Făgăraş. Pentru a proteja aceste specii, dar şi pentru a le asigura un habitat, o casă care să le ofere condiţii optime de trai, Fundaţia Conservation Carpathia atrage atenţia că este nevoie ca natura Munţilor Făgăraş să fie păstrată sub forma unui parc naţional.

Articolul continuă după reclamă

Fundaţia Conservation Carpathia a fost creată în urmă cu 15 ani, fiind este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munţii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi al comunităţilor locale.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din 2009, Fundaţia a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri şi păşuni alpine în sud estul Carpaţilor Meridionali, achiziţionându le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieţi şi a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de tăieri, şi a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfăşoară vânătoare sportivă şi de trofee, relatează news.ro.

Din 2019, Fundaţia a reintrodus 80 de zimbri în Munţii Făgăraş şi mai derulează un proiect de reintroducere a castorilor în partea de sud a acestor munţi. De asemenea, organizaţia contribuie la bunăstarea comunităţilor din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educaţie şi de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Naţional Munţii Făgăraş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Ați renunțat vreodată la o vacanţă din cauza stresului sau nervilor provocați de traficul aglomerat?
Observator » Inedit » Viaţa secretă a animalelor din Munţii Făgăraş. Imagini rare, filmate de-a lungul întregului an