Antena Meniu Search
x

Video Walk of Fame de Galaţi. 150 de români vor avea propria stea, pe Strada Domnească din oraş

Ce au în comun Galaţiul şi Los Angelesul? Deocamdată nimic. Dar vor avea în viitorul apropiat. Celebrităţile din oraşul de pe malul Dunării vor avea şi ele o stea cu numele lor pe asfalt, la fel ca la Hollywood. Încă nu se ştie care sunt acestea, dar primăria este hotărâtă să transforme o stradă din centrul Galaţiului în aleea celebrităţilor.

de Adrian Obreja

la 08.08.2022, 20:36

Vezi și

Aleea celebrităţilor care va imita celebrul Walk of Fame din Los Angeles va fi amplasată pe strada Domnească din centrul oraşului. 150 de stele cu numele personalităţilor vor decora zona, ce va fi complet modernizată. 

Petrica Pațilea, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galați: "Vor fi încastrate elemente cum sunt cele, inspirate să spunem, din stilul american. Proiectul de modernizare al străzii are în vedere evident reabilitarea carosabilului, tortuarului, iluminatului, bănci și mobilier stradal, cu accente retro, pentru că ne dorim să redăm ceva din farmecul de altă dată a străzii, păstrând, în același timp și functionalitatea."

Adrian Obreja, reporter Observator: "Lucrările vor începe cu schimbarea vechilor conducte de apă. Cele noi au fost pregătite deja. Iar la final va fi amenajată aleea celebrităților."

Walk of Fame-ul de la Galaţi va avea aproape un kilometru lungime. Proiectul pare să-i încânte pe localnici, chiar dacă deocamdată nici ei, nici edilii nu ştiu pe cine vor pune pe stelele din oraş

Pe acelaşi subiect

Ce părere au gălățenii?

"Vom avea ceva in comun cu L.A-ul."

"Da. Fantastic. Ar fi ceva excepțional."

"E bine că se fac schimbări, că încercăm. Comun sau necomun, că se vede mișcare este foarte bine."

"Daca se păstrează ce este în jur, mă refer la copaci. E ok. Daca se restaurează și clădirile că sa fie ca un centru vechi al Galațiului. Sincer eu admir foarte mult zona asta."

"Mi se pare o idee foarte bună, dar nu știu cât o sa aibă lumea grija de ele. N-ai cum sa faci aici că în afară. N-are lumea grija de așa ceva și nu respecta."

Întregul proiect va costa municipalitatea aproape 22 de milioane de lei. O alee a celebrităţilor există şi în centrul Capitalei. A fost inaugurată în urmă 11 ani şi numără 38 de stele dedicate actorilor români de teatru şi film. Ultima dintre ele a fost adăugată în 2016. De atunci peste stelele din Piaţa Timpului s-a aşezat praful.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Walk of Fame de Galaţi. 150 de români vor avea propria stea, pe Strada Domnească din oraş