Antena Meniu Search
x

Video Zambila, floarea preferată de 8 Martie, mai scumpă şi cu 30% faţă de anul trecut. Românii caută culorile noi, precum portocaliu şi galben

Serele şi pieţele au înflorit la propriu, înainte de 8 Martie. Zambilele rămân şi în acest an printre cele mai vândute, mai ales cele în ghiveci. Primăvara asta se caută culorile noi, portocaliu şi galben. Preţurile variază de la 8 lei firul, la 250 de lei buchetul. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.03.2023, 22:28

Vezi și

''Cele mai căutate sunt albastru, alb, urmând roşu, galben, mov. Anul acesta am adus culoarea portocalie care este foarte căutată.''

Cu o zi înainte de 8 martie, Adrian se pregăteşte să livreze ultimele comenzi pentru Ziua Femeii. 16 mii de zambile a scos la vânzare anul acesta, dublu faţă de anul trecut. Şi tot a fost puţin.

Adrian Ilienescu, producător zambile: Spre uimirea noastră chiar rămânem fără flori de pe data de 8 martie. Le terminăm astăzi aproape pe toate.

Zambila, floarea preferată de 8 Martie, mai scumpă şi cu 30% faţă de anul trecut

Pe acelaşi subiect

Preţurile sunt mai mari cu 20-30 la sută faţă de anul trecut. 

Alin, comerciant: 10 lei ghiveciul mare. Am şi la fir.

În pieţele din Târgu Jiu, preţul unei zambile porneşte de la 10 lei. Cine vrea, însă, un cadou mai aparte, poate opta pentru o zambilă în ghiveci, această costă 35 de lei. În serele din vestul ţării zambilele sunt mai ieftine.  

Larisa Onaca, administrator seră: Direct din seră s-au vândut cu 8 lei. Este un avantaj pentru că rămâne de pe un an pe altul. Cei care stau la casă, pot să o planteze în grădină.

"La preţurile din ziua de azi, o dată pe an merge, de 8 martie îţi permiţi, dar aşa, sunt cam scumpuţe.''

Specialiştii estimează că vânzările de flori vor ajunge la 32 de milioane de euro în perioada 1 - 8 martie. O treime din cifra de afaceri a celor o mie de producători de flori din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Zambila, floarea preferată de 8 Martie, mai scumpă şi cu 30% faţă de anul trecut. Românii caută culorile noi, precum portocaliu şi galben