Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Sănătăţii, acuzat că ar fi ştiut de azilele groazei din Voluntari. Emanuel Ungureanu, deputat USR: Rafila trebuie să demisioneze

Azilele groazei. USR cere şi demisia ministrului Sănătăţii, pe care îl acuză că ştia încă din luna ianuarie despre problemele din azilele din Voluntari! De asemenea, vor ca ministrul demisionar al Muncii să fie anchetat de procurori pentru neglijenţă criminală.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 14.07.2023, 10:59

Vezi și

Invitatul lui Marius Pancu în Observator 23, Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate în Camera Deputaţilor, susţine că ministrul Sănătăţii şi toţi oamenii care i-au fost alături în această "neglijenţă criminală" trebuie să demisioneze. 

Ungureanu: Rafila trebuie să demisioneze

"Acelaşi raport care a ajuns la Ministerul Muncii, acelaşi raport a ajuns şi la Ministerul Sănătăţii, cu specificaţii care ţin de competenţele ministerului, DSP este în subordinea Ministerului Sănătăţii şi Inspecţia Sanitară de Stat. Sunt două instituţii care ar trebui să facă control comun şi să ia măsuri de închidere.

Adică Ministerul Sănătăţii are atribuţii directe să dea autorizaţie de funcţionare. Acolo este nevoie de o anchetă internă. Eu o să sesizez Parchetul pentru că sunt funcţionari publici de la domnul Rafila, care ar fi trebuit să fie înştiinţat pe lanţul ierarhic, pentru că orice control este dispus de ministru, nu există alte formule. Ministrul când primeşte reclamaţii grave, tu trebuie să întrebi pe omul ală: ai fost acolo şi ce ai găsit. Ai vorbit cu aparţinătorii?", a declararat deputatul USR.

Întrebat dacă solicită demisia lui Alexandru Rafila, Ungureanu a răspuns: "Absolut, a tuturor celor care au fost alături de el în această neglijenţă criminală, pentru că în acest interval de timp nişte oameni au fost trataţi mai rău ca fiarele". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Ministrul Sănătăţii, acuzat că ar fi ştiut de azilele groazei din Voluntari. Emanuel Ungureanu, deputat USR: Rafila trebuie să demisioneze