Antena Meniu Search
x

Video Zborul în spaţiu al miliardarului Richard Branson nu revoluţionează astronautica: "Nu e turism spaţial, e mai mult un parc de distracţii"

Miliardarul britanic Richard Branson a dat startul turismului spaţial pe scară largă. El s-a aflat la bordul unei nave care a zburat la peste 80 de kilometri altitudine, aceasta fiind limita considerată a fi intrarea în spaţiu.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 13.07.2021, 10:36

Vezi și

Compania sa promite să lanseze zboruri regulate. Acest lucru se va întâmpla de anul viitor, dar vor fi accesibile doar celor care au sume considerabile în conturi. Am discutat despre ceea ce acum se profilează a fi turism spaţial cu Flaviu Răducanu, director pentru ştiinţe, tehnologie şi explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Române.

"Zborul lui Branson a atins, discutabil, limitele spaţiului cosmic. Diferenţa fundamentală e că ei nu au făcut zbor orbital. Nu e o revoluţie istorică pentru astronautică. Bezos câştigă duelul miliardarilor la capitolul complexitate. Pentru turismul spaţial pregătirea e doar de natură fizică. E vorba de simpla pregătire fizică, astfel încât să reziste la cei 4G maximum, în momentele de acceleraţie şi deceleraţie. Deocamdată, ceea ce a făcut Virgin Galactic şi ceea ce va face Blue Origin e destul de dificil să fie numit turism spaţial. E mai apropiat de un parc de distracţii", a declarat Flaviu Răducanu pentru Observator 23.

Urmăreşte interviul integral realizat de Marius Pancu cu Flaviu Răducanu în player-ul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Zborul în spaţiu al miliardarului Richard Branson nu revoluţionează astronautica: "Nu e turism spaţial, e mai mult un parc de distracţii"